O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR JE SADA 'ONE'

Telenor je sada One

Telenor je sada One. To je saopšteno na konferenciji za medije na kojoj je otkriveno novo ime i vizuelni identitet kompanije. Poručeno je da će One donijeti novu energiju na tržištu, direktan i transparentan odnos prema svima, uz konkretna unapređenja korisničkog iskustva.
Promjena imena kompanije je sastavni dio uvođenja novog brenda na crnogorsko tržište,  nakon što je mađarska kompanija 4iG u decembru preuzela vlasništvo nad Telenorom. Po planu ove aktivnosti biće završene do kraja marta.
Iz kompanije su kazali da su prethodnih nekoliko mjeseci posvećeno radili na tome da prelazak na One bude prilagođen i jednostavan i za korisnike i partnere. U narednim sedmicama, svi ključni elementi kompanije će biti promijenjeni u skladu sa One brendom – od kompanijskog web sajta, mobilne aplikacije, poslovnica do korisničke podrške.

“One simbolizuje broj od kojeg sve počinje. I zaista mobilna revolucija u Crnoj Gori počela je sa nama kada je preko naše mreže upućen prvi poziv 1996. godine. Danas, nakon više od četvrt vijeka poslovanja, naša kompanija je veća nego ikada ranije. Osnaženi znanjem i iskustvom našeg novog vlasnika, došlo je vrijeme da zakoračimo u novo važno poglavlje na našem putu. I nakon promjene brenda, ONE će nastaviti da puža vrhunsku uslugu na koju su naši korisnici navikli“- kazao je o promjeni brenda Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One. “Nakon uspješno završene aukcije spektra u decembru, spremni smo za budućnost, koja uključuje unapređivanje naše mreže, i 5G tehnologiju”, dodao je direktor kompanije One.

Zamjenik diretora za strateško i korporativno upravljenja u 4iG Peter Fekete kazao je da se uspjeh te kompanije temelji na kvalitetnim poslovnim odnosima, te istakao da imaju puno povjerenje u crnogorski tim koji se nalazi na čelu kompanije One.

“Počeli smo kao mala IT kompanija prije skoro tri decenije, a sada smo velika međunarodna korporacija čije se akcije kotiraju na berzi u Budimpešti. Tokom našeg putovanja shvatili smo da uvijek treba da budemo direktni i iskreni sa našim korisnicima. Mi uvijek ispunimo obećanja, jer je to jedini način da dugoročno zadovoljimo naše partnere. Pored direktnosti, naše prisustvo na berzi je snažan podsticaj za iskrenost – istakao je Peter Fekete, zamjenik direktora za strateško i korporativno upravljenja u 4iG. “Ovaj poslovni model potvrđuje naša međunarodna sveobuhvatna ponuda IT usluga. Crnogorski tim ima naše puno povjerenje. U budućnosti računamo na menadžment kompanije One i našu podršku razvoju, bilo da se radi o procesu brendiranja ili unapređenju mreže” - naglasio je zamjenik direktora 4iG Plc.
Komercijalni direktor kompanije One, Brano Đurović, kazao je da novi vizuelni identitet jedinstvena kombinacija boja, simbola i slova.

„Nove boje naše kompanija su ljubičasta  i žuta. Ljubičasta zato što je lako prepoznatljiva na telekomunikacionom tržištu i povezuje se sa  vrijednostima kreativnosti, mudrosti i inteligencije. Nijansa žute predstavlja radost i sreću, koje našim uslugama uvijek donosimo korisnicima. Logo One, koji se sastoji od dvije okrenute jednice simbolizuje protok podataka u telekomunikacijama, što jeste temelj naših usluga. Pored toga simbolizuje i dvosmjernu i sadržajnu komunikaciju sa našim korisnicima i partnerima. Tu je i broj jedan, a to smo mi,“ kazao je Đurović.

On je istakao da su u kompaniji naročito ponosni na novi domen, 1.me, sa kratkom, simboličkom i jedinstvenom url adresom i najavio će novi web sajt i aplikacija već od 7. marta biti dostupni svima.

“Važno je i da naglasim da ova promjena ne zahtijeva dodatnu aktivnost korisnika što znači da će oni nastaviti pod istim uslovima da koriste sve dogovorene usluge. Jedino što je potrebno da naši korisnici urade jeste da preuzmu novu mobilnu aplikaciju, o čemu ćemo ih obavijestiti i SMS porukom,“ dodao je Đurović.

Od 2. marta kompanija One lansiraće i novi pripejd paket – One pripejd, koji kombinuje najbolje iz pripejd ponude uz negraničeno korišćenje Viber aplikacije za 12 mjeseci i bonus od 1 GB interenta sa svakom dopunom.