Menu
O KOMPANIJI O NAMA UPRAVA
 

Kroz saradnju sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, One je Olimpijska mreža Crne Gore. Predstavljamo tim koji vodi mrežu koja ove vrijednosti živi i koja spaja ljude, predstavlja inspiraciju i sa strašću, posvećenošću i ljubavlju trči za Crnu Goru!

 

 

 Obećavam u ime takmičara da ćemo se na Olimpijskim igrama boriti časno i poštujući propise, takmičiti se viteški za slavu sporta i čast naših ekipa. 

 
Ovo je zakletva koja se još od 1920. izgovara na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.
 

 

Branko Mitrović

Izvršni direktor

 
 
 

Branko je postao izvršni direktor kompanije jula 2019. godine, donijevši sa sobom u One tim puno toga što je suština olimpijskih vrijednosti: radost igre, fer-plej, poštovanje i izuzetnost, sa više od 20 godina njegovog iskustva u sektoru telekomunikacija.


“Dobar hokejaš igra gdje se pak nalazi. Odličan hokejaš igra tamo gdje će se pak ukoro naći.”

- Vejn Daglas Grecki, hokejaš.


Bio je član Upravnog odbora Telenora Crne Gore, četiri godine radio je kao izvršni direktor korporativnih poslova u Telenoru Srbije. Branko je karijeru započeo u kompaniji Mobtel 1998. godine, bio na nekoliko upravljačkih pozicija u sektoru finansija i korporativnih poslova u Telenoru Srbije. Od 2011. godine obavljao je dužnost direktora veleprodaje, a od 2014. do 2016. godine vodio je Telenorovu firmu u Crnoj Gori, MNNews


Branko je član odbora direkora Savjeta stranih investitora Crne Gore, kao i CEO Foruma Asocijacije menadžera Crne Gore. Prošle 2023. godine dobio je specijalno priznanje ovog udruženja za doprinos menadžmentu i uvođenju kompanijskih standarda po mjeri djece i porodice.


Branko vjeruje da su u poslovnom ambijentu priznanja važna jer postavljaju standarde, ali da je prava vrijednost za tim zapravo u onome što naučimo dok trčimo svoju trku. To je prije svega sposobnost da svoje snove pretočimo u ciljeve, da osjećamo odgovornost prema tim snovima, umijeće da budemo dio tima, ali i da istovremeno znamo koliko vrijedimo kao pojedinci.


Osnovne i master studije završio je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, a zvanje mastera poslovne administracije stekao je na Cotrugli poslovnoj školi. Završio je programe na Londonskoj, INSEAD i Harvard poslovnoj školi.

 

 
 

Ratko Pustahija

Direktor tehnike

 
 
 

Ratko se na poziciji direktora Tehnike nalazi se od aprila 2019. godine od kada svoj tim vodi ka uspjesima, sa idejom koja važi upravo za najprestižnije sportsko takmičenje.


To je uvjerenje da svaki njegov član svojim znanjem i zalaganjem svakodnevno postaje bolji nego juče i dodaje loptu saigračima na putu ka trijumfu.


“Timski rad je tajna zbog koje obični ljudi postižu neobične rezultate.”

- Pat Rajli, košarkaš i trener.


Karijeru u kompaniji One Crna Gora počeo je u Tehnološkoj diviziji u okviru Sektora za implementaciju i održavanje mreže. Radio na različitim poslovima u održavanju i planiranju mreže, kao i na razvojnim projektima i uvođenju novih tehnologija.


Tokom svoje bogate karijere, Ratko je bio na različitim rukovodećim pozicijama u okviru Tehničke divizije, a prije dolaska na poziciju direktora Tehnike, obavljao je funkciju menadžera Službe za isporuku servisa.


Ima više od 20 godina iskustva u sektoru telekomunikacija.


Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, na smjeru Elektronika i telekomunikacije. U oblasti tehnike i digitalnih tehnologija usavršavao se na brojnim specijalističkim kursevima u zemlji i inostranstvu.

 

 
 

Bojan Ćalasan

Izvršni direktor finansija

 
 
 
 
 

Bojan se na poziciji direktora Finansija nalazi se od septembra 2018. godine.


Kako je Olimpijada razdoblje od četiri uzastopne kalendarske godine između Igara, Bojan svoj fokus, baš poput pravih olimpijaca, stavlja upravo na dugoročne vremenske okvire, na planiranje, preciznost i izbore koji vode do cilja.


“Snaga tima nije u brojevima, već u harmoniji svakog pojedinca.”

– Fil Džekson, košarkaški trener.


Karijeru u kompaniji One započeo je 2012. godine, kao menadžer za računovodstvo, poreze i upravljanje novčanim sredstvima. Prije toga, radio je na rukovodećim poslovima u Sektoru finansija kompanije Montenegro Airlines.


Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Završio je postdiplomske studije na smjeru Računovodstvo i revizija. Posjeduje profesionalna zvanja iz oblasti računovodstva.


Učestvovao je na brojnim domaćim i inostranim edukativnim programima iz oblasti korporativnih finansija i menadžmenta.

 

 
 

Biljana Radusinović

Izvršna direktorka za upravljanje ljudskim resursima

 
 
 

Biljana se nakon dugogodišnjeg iskustva u oblasti upravljanja ljudskim resursima, priključila kompaniji One u januaru 2015. godine, na vodećoj poziciji u Direkciji posvećenoj ovoj oblasti.


Smatra da je važno da vjerujete u ljude, njihov talenat i ono najbolje što mogu. Zato u svakodnevnom radu, za nju su vodilja riječi zlatnog plivača Majkla Felpsa:

„Mislim da je sve moguće ako u to uložite svoj um, vrijeme i rad“
.


Tako je One, u konkurenciji brojnih uspješnih kompanija, prošle 2023. godine bila prva u Crnoj Gori koja je proglašena je za Najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice. Ova prestižna nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore ustanovljena je po kriterijumima UNICEF-a i prvi put je u saradnji sa njegovim predstavništvom dodijeljena nekom poslodavcu u našoj zemlji.


Biljana je diplomirana ekonomistkinja, sa specijalizacijom u međunarodnom marketingu.


Tokom karijere uspješno je završila brojne nacionalne i međunarodne seminare, radionice i specijalizovane programe iz oblasti računovodstva, menadžmenta, liderstva i upravljanja ljudskim resursima.

 

 
 

Srđan Šišić

Izvršni direktor pravnih, regulatornih i korporativnih poslova

 
 
 

Srđan se u julu 2022. pridružo upravi kompanije na poziciji direktora pravnih, regulatornih i korporativnih poslova.


Sa istinskom vjerom u to da talenat može sve, svoj tim podstiče da vjeruje u dobar krajnji rezultat, ali i da uživa u svakom koraku zajedničkog putovanja.“


Uspjeh nije nešto što se događa samo – uspjeh se naučio, uspjeh se trenira, a onda se dijeli s drugima.” -

- Sparki Anderson, bejzbol igrač.


Ovaj timski duh doveo je One ekipu u samoj završnici prošle 2023. godine do Glavne nagrade za primjenu politika društveno-odgovornog poslovanja u tri kategorije (briga o zaposlenima, zajednici i životnoj sredini), koju dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore. Godinu ranije, Nagrada za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji velikih preduzeća koja su pokazala brigu o zajednici, dodijeljena je kompaniji One, takođe od strane UPCG.


Srđan je od 2021. radio kao pravni savjetnik u advokatskoj kancelariji Stojkovic u Beogradu, a od 2020. kao ekspert za medijsko zakonodavstvo pri misiji OEBS-a. Prije toga je proveo više od 11 godina u Telenoru u Srbiji, kome se prvi put pridružio kao pravni savjetnik za medije, intelektualnu svojinu i ugovorno pravo 2008. godine. Već 2010. postao je menadžer pravnih poslova, da bi 2014. bio imenovan za direktora pravnih poslova Telenora.


Prije Telenora, osam godina je radio kao advokat u advokatskoj kancelariji Šišić, tokom kojih je pružio značajan doprinos u zaštiti slobode govora i razvoju medijskog pluralizma u Srbiji.

 

 
 

Ljudmila Popović Kavaja

Direktorka pravnih, regulatornih i korporativnih poslova

 
 
 
 

Ljudmila se u oktobru 2020. pridružila upravi na poziciji direktorke pravnih, regulatornih i korporativnih poslova, sa više od 20 godina iskustva u oblasti telekomunikacija.


Bogatu radnu biografiju počela je da piše 1994. godine u Privrednom sudu u Podgorici. Kompaniji One se pridružila 1997, od kada je pokrivala više pozicija koje se odnose na pravna, regulatorna i korporativna pitanja.


“Čarolija se događa kada se članovi tima slažu. Članovi tima slijede one u koje imaju povjerenja.”

– David Marsh, trener ženskog plivačkog tima SAD-a.


Sa njenom stručnošću, opsežnim iskustvom i ljubavlju sa kojim se takmiči za ovaj tim od njegovih samih početaka, Ljudmila je prava inspiracija svojim kolegama, posebno kada je riječ o onoj najvažnijoj vrijednosti u ljudskim i profesionalnim odnosima.


Diplomirana je pravnica sa položenim pravosudnim ispitom.

 

 
 

Drago Kažić

Komercijalni direktor operacija

 
 
 

Drago je od septembra 2023. komercijalni direktor operacija u kompaniji One.


Prethodno je bio direktor biznis marketinga i prodaje i direktor prodajnih kanala, dok se upravi kompanije pridružio sa pozicije menadžera biznis marketinga i prodaje.


Vodeći se uvjerenjem koje jednako važi u ekipnom sportu, ali i u poslovnom svijetu, on smatra da je uspjeh zlatan samo ako svi članovi tima dobiju priliku da se iskažu u svom punom kapacitetu i tako pruže najbolje što mogu.


“Talentom se dobijaju utakmice, ali timskim radom i inteligencijom se osvajaju titule.”

– Majkl Džordan, NBA košarkaš.


Svoj doprinos kompaniji daje od 2012. godine, pokrivajući radna mjesta specijaliste za prodaju naprednih rješenja, menadžera fiksnih servisa najprije u Crnoj Gori, a potom i u Srbiji, vodeći istovremeno oba tima zadužena za implementaciju, prodaju i razvoj fiksnih servisa.


Od marta 2019. bio je u potpunosti posvećen biznis segmentu, vodeći Sales, Pricing, Marketing i Customer support timove.


Drago je diplomirao na smjeru primjenjenog računarstva u okviru Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici.

 

 
 

Ana Mihailović

Direktorica za komercijalnu strategiju i razvoj proizvoda

 
 
 

Ana je od septembra 2023. direktorica za komercijalnu strategiju i razvoj proizvoda kompanije One.


Ona je liderka, ali i timski igrač. Vjeruje u disciplinu i pravila, jednako kao u maštu i radost igre. Nespojivo spaja u zajedništvu i prijateljstvu, dajući krila svom timu da, oslanjajući se na sopstvena zalaganja, svoju trku trči u 5G brzini.


„Trud i mukotrpan rad sve pojednostavljuju. To je moja tajna. Zato pobjeđujem”. - Nadia Comaneci, gimnastičarka.


Od februara 2021. preuzima ulogu menadžerke za segment fizičkih lica, 2022. širi tim i sa marketing komunikacijama, a već naredne godine preuzima i segment poslovnih lica.


Novogodišnja kampanja za 2023, za koju je bio zadužen Anin tim, osvojila je čak tri nagrade u različitim kategorijama na CIM Awards-u, regionalnoj smotri najboljih kampanja u sklopu Foruma medija i kreativnih industrija (Dva priznanja u kategorijama Kreativna strategija i TV reklama & video, te treća nagrada u kategoriji PR).


Njen karijerni put u kompaniji One traje već 18 godina tokom kojih je sticala bogato iskustvo na različitim pozicijama, baveći se oblastima poput analize i kreiranja cijena, istraživanja tržišta, analizama podataka i preporukama za akcije u business inteligence timu za više tržišta.


Ana ima diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.