Menu
 

Sigurno, kontrolisano okruženje u okviru koga možete upravljati vašom IT infrastrukturom


Mogućnost bezbjednog čuvanja, pristupa i upravljanja podacima, koji su od velike važnosti za vaš posao, sve više dobija na značaju i može mnogo uticati na uspješnost vašeg poslovanja. One pruža mogućnost Telehousinga u bezbjednom i savremenom prostoru Data centra. One Data Centar izgrađen je i pruža usluge u skladu sa Tier3 standardima. Dostupnost servisa od 99,99% omogućena je zahvaljujući N+1 redudansi kompletne mehaničke, električne i infrstrukture povezivanja u One Tier3 Data Centru.
 
 
Izgrađen je 2015. godine u Podgorici, prema najzahtevnijim industrijskim standardima, a već 2016. sertifikovan je prema standardu ISO 27001, i predstavlja jednu od najsavremenijih tehničkih zgrada u regionu.

Prostire se na 780 kvadratnih metara u kojima je moguće smeštanje telekomunikcionih sistema i prateće opreme, kao i sistema za skladištenje informacija, zajedno s kompleksnom infrastrukturom koja obezbeđuje nesmetano hlađenje, napajanje i održavanje opreme.
 
 
Telehousing usluge
Carrier neutral
Poslednja riječ tehnologije
Connectivity
Telehousing usluge
 
One data centar projektovali smo i gradili za budućnost.Sa svojom infrastrukturom i uslugama odgovara najzahtjevnijim potrebama IT industrije. Danas uspješno odgovaramo na potrebe međunarodnih i nacionalnih kompanija, banaka, ali i onih manjih Internet ili content provajdera.
 

Ponuda uključuje:
 • zakup standardnih ormana ili dijela ormana (trećine ili rack unit-a) za smještaj opreme korisnika ili prostora, odnosno kaveza, za smještaj ormana koje korisnik donosi u prostor;
 • obezbjeđenje neprekidnog AC elektroenergetskog napajanja preko dvije nezavisne grane napajanja;
 • održavanje konstantnog nivoa temperature i vlage u standardom definisanim  granicama;
 • 24/7 video nadzor opreme uz monitoring i kontrolu pristupa.


 
U cilju pružanje kompletne podrške funkcionisanju sistema korisnika pružamo Hands and Eyes usluge, koje uključuju:
 • Ponovno pokretanje/pritiskanje prekidača za napajanje opreme korisnika;
 • Pritiskanje tastera, kružnih prekidača ili dugmadi na opremi korisnika;
 • Čitanje indikatora kojima se signalizira da je neophodna vanredna zamjena opreme;
 • Provjera kablova kako bi se osiguralo da su pravilno postavljeni i u funkciji;
 • Zamjena rezervnih djelova i mrežnih kablova na opremi korisnika; instalacija, zamjena i označavanje kablova i povezivanje kablova prema instrukcijama korisnika;
 • Praćenje trećih lica do opreme korisnika na zahtjev korisnika.
 
 
Carrier neutral
 


One data centar je carrier neutral data centar. Moguće je povezivanje sa svim prisutnim korisnicima u data centru. Povezivanje korisnika se radi putem meet me racks, pri čemu se primjenjuju preporuke za strukturno kabliranje. Strukturno kabliranje je izvršeno na nivou čitavog objekta, što znači da se energetski i telekomunikacioni kablovi ne ukrštaju ni u jednoj tački.


 
Poslednja riječ tehnologije
 
 

Bezbjednost


Kontrola fizičkog pristupa opremi korisnika sprovodi se preko odgovarajućih bezbjednosno-sigurnosnih sistema pri čemu je obezbijeđena višestruka mehaničko-elektronska kontrola ulaska u objekat i prostorije sa opremom. Sam pristup Data centru moguć je na kontrolisanim ulazima isključivo autorizovanom osoblju u bilo koje doba dana ili noći 24/7.

 
 

Više informacija

 

Sistem napajanja


Infrastruktura data centra objezbeđuje potpunu redundantnost (bekap) sistema napajanja električnom energijom i sistema hlađenja, odnosno omogućava da IT oprema bude istovremeno priključena na redundantne podsisteme. Takav sistem omogućava neometano izvođenje planiranih radova na jednom podsistemu bez uticaja na operativnost IT opreme, koja je u datom momentu priključena na redundantni podsistem.
 

Više informacija

 
 

Sistemi klimatizacije


One Data centar je klimatizovan na način da je obezbijeđena redudantnost sistema hlađenja u N+1 konfiguraciji. U svim salama održava se konstantna temperatura i vlažnost vazduha u skladu sa relevantnim industrijskim standardima.

 
 

Više informacija

 
 

Sistem za detekciju, rana upozorenja i gašenje požara


Sistem za detekciju i rano otkrivanje požara u One Data Centru koristi najsavremenije laserske detektore za rano otkrivanje dima (VESDA) koji obezbeđuju rano upozorenje o promenama u bilo kom delu Data Centra.

 
 

Više informacija

 
 
Connectivity
 


One mreža povezana je sa najznačajnijim međunarodnim mrežama i data centrima u Evropi. Međunarodni linkovi sa operatorima u Srbiji, Albaniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj uspostavljeni su tako da omoguće realizaciju najkraćih ruta između zapadne, istočne i južne Evrope. 


Portfolio telehousing usluga integrisan je sa uslugama iznajmljivanja kapaciteta u One mreži:

 • IP tranzit 
 • Eternet servisi
 • Dark Fiber
 • Talasna dužina
 • Kapaciteti sinhrone digitalne hijerarhije (SDH)

Saznaj više

 
 
 

Obezbijedite kvalitetnu i pouzdanu infrastrukturu i najviši nivo bezbjednosti za svoje poslovne podatke


Kontaktirajte nas putem e-maila: datawholesale@1.me.

Organizovaćemo posjetu i obilazak i omogućiti vam da se i lično uvjerite u infrastukturu našeg Data centra.