Žiri izabrao najbolja grafička rješenja na „Izazivamo te, uljepšaj nam dan“

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ŽIRI IZABRAO NAJBOLJA GRAFIČKA RJEŠENJA NA „IZAZIVAMO TE, ULJEPŠAJ NAM DAN“

Share this:

NAZAD
 

Tanja i Goran pobjednici kreativnog izazova
 
(Podgorica, 31. decembar 2015. godine) – Tanja Markuš i Goran Ivanović autori su najboljih grafičkih rješenja koja su pristigla na konkurs Telenor fondacije ,,Izazivamo te, uljepšaj nam dan“. To je prvi konkurs ove vrste kojim je Fondacija željela da afirmiše mlade umjetnike i podstakne ih da prikažu svoj doživljaj digitalnog doba u kojem živimo.
 
Prema ocjeni žirija, pobjednički radovi su najkreativnije odgovorili na postavljeni izazov i inspirativno prikazali kako moderna tehnologija utiče na razvoj emocija. Cilj je bio prikazati i umjetnički doživljaj digitalne budućnosti koja dolazi i našeg osjećaja da smo njen dio.  
 
U Telenoru je umjetnost sastavni dio radnog okruženja, u kojem se podstiču kreativnost i inovacije. Najbolja rješenja sa konkursa biće izložena u Upravnoj zgradi Telenora, a biće primijenjena i na različitim vidovima grafičkog i korporativnog materijala. Telenor fondacija otkupiće izabrana rješenja, a autori će biti nagrađeni sa po 1,500 eura. 
 
„Ovaj konkurs samo je jedna od aktivnosti kojima želimo da kreativnost lokalne zajednice učinimo vidljivijom i podržimo stvaralaštvo mladih umjetnika u oblasti digitalnih komunikacija, arhitekture i vizuelnih umjetnosti. Ispraćamo 2015. godinu sa velikim brojem uspješno realizovanih projekata, među kojima je i konkurs za grafička rješenja. Za period pred nama planiramo pružanje još intenzivnije podrške crnogorskoj umjetničkoj sceni i povezivanje modernih komunikacija i savremenog umjetničkog izraza“, kazala je Sandra Štajner, predsjednica Upravnog odbora Telenor fondacije i generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori.
Fondacija će i u narednom periodu organizovati slična nadmetanja, kako bi se Telenor još više približio korisnicima, a zaposlenima omogućio još kreativniji radni ambijent. 

Kontakt osoba za medije:
Nataša Đurđić, Telenor fondacija