Zamjena kartica još desetak dana

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ZAMJENA KARTICA JOŠ DESETAK DANA

Telenor korisnici mogu izvršiti zamjenu kartica do kraja septembra, što je predviden rok odreden od strane nadležnog Ministarstva. Do sada, 85% Telenor korisnika je vec zamijenilo kartice

Od pocetka procesa, Telenor je redovno obavještavao korisnike putem SMS-a o nacinima kako mogu izvršiti besplatnu zamjenu kartica i prepaid registraciju, prije svega kako bi izbjegli cekanja.

Takode, pomoc i podrška ovom procesu su bili i mediji. Kako je do isteka predvidenog roka ostalo nešto više od deset dana, u cilju što bolje usluge, pozivamo ih da slijede dobijena uputstva i pravovremeno izvrše zamjenu i registraciju kartica  kako bi nakon isteka predvidenih rokova mogli i dalje da koriste svoju SIM karticu.

Podsjecamo da su nakon sticanja državne nezavisnosti, mobilni operatori u Crnoj Gori bili su u obavezi da uvedu novododijeljeni državni mobilni kod, koji je sastavni dio svake SIM kartice. Novi kod Telenor mreže je 297 01, i uspješno je implementiran u tehnickim sistemima i mrežama roaming partnera. Upravo iz ovog razloga, svi gradani moraju zamijeniti svoje postojece SIM kartice novim.
Pre-paid registraciju je moguce izvršiti do kraja godine.