U julu društvena mreža za korisnike dnevnih centara

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA U JULU DRUŠTVENA MREŽA ZA KORISNIKE DNEVNIH CENTARA

Platforma ima razvijene web module, baze podataka, softver za audio i video komunikaciju, a osmišljena je i Android i iOS aplikacija. Društvena mreža biće opremljena softverom koji prepoznaje govor i prevodi ga u tekst i obratno, što će pomoći osobama sa djelimičnim ili potpunim smetnjama vida i sluha.

Osim međusobne, korisnicima društvene mreže biće olakšana i komunikacija sa volonterima dnevnih centara, koji će moći da prilagođavanju module djeci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. Narednog mjeseca, volonteri, djeca i zaposleni u dnevnim centrima imaće priliku da testiraju prvu verziju društvene mreže. Sredinom jula očekuju se prvi korisnici, koji će imati priliku da iskuse prednosti digitalne komunikacije i online druženja.

Platforma za korisnike i volontere dnevnih centara razvija se u okviru projekta „Društvena mreža za mlade sa smetnjama u razvoju“, koji realizuje Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Pljevlja. Projekat je podržala Telenor fondacija na konkursu „Uključi se digitalno“. Cilj projekta je unapređenje socijalne inkluzije, time što se mladima sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom omogućava korišćenje savremenih tehnologija i uključivanje u tokove modernog života.