Telenor započinje izgradnju nove tehničke zgrade

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR ZAPOČINJE IZGRADNJU NOVE TEHNIČKE ZGRADE

Share this:

NAZAD
 
Telenor, jedan od prvih ‘’green field’’ investitora u Crnoj Gori još od 1996. godine, nastavlja sa razvojem infrastructure i tržišta telekomunikacija. Kao inovativni lider na tržištu, koji stalno doprinosi modernizaciji poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, Telenor sa ponosom najavljuje početak izgradnje nove Tehničke zgrade.
 
(Podgorica, 9. oktobar 2014.) – Građevinski radovi na novoj modernoj Telehničkoj zgradi opremljenoj najsavremenijom telekomunikacionom opremom započeli su danas na Starom Aerodromu. Zgrada će biti u funkciji od aprila 2015. godine, a ova jednospratnica će se graditi na površini od oko 900m2, dok će površina njenog prizemlja iznositi oko 450m2. Lokacija posjeduje autonomiju u skladu sa najvećim tehničkim standardima, koristeći brojna redudantna rješenja koja su implementirana kako bismo osigurali visoku pouzdanost servisa našim korisnicima. U zgradi će biti najmodernija tehnologija a njeno korišćenje garant je najviših standarda za servise koje koriste naši korisnici.
 
Izgradnja Telenor Tehničke zgrade investicija je vrijednosti od oko 5 miliona eura. Nakon završetka radova, ovo mjesto predstavljaće tehnički centar naše kompanije odakle će se vršiti održavanje i dalje unapređenje sigurnosti naše mreže. Izgradnja Tehničke zgrade predstavlja višemilionsku investiciju, koja će olakšati održavanje i unaprijediti sigurnost mreže. Zahvaljujući vrhunskoj telekomunikacionoj opremi koja će biti smještena u zgradi, a čija je namjena da omogući dalji razvoj naprednih usluga, Telenor će pružiti dodatne servise bezbjednog i sigurnog hostovanja prostora i opreme za značajne poslovne korisnike u Crnoj Gori, poput banaka.

"Snažno vjerujemo da će nova zgrada pomoći da zadržimo lidersku poziciju dugoročno i doprinijeti jačoj konkurentnosti u razvoju novih proizvoda i rješenja za korisnike. Telenor Crna Gora je prepoznat od strane korisnika po pouzdanoj mreži i kao inovativni lider, jer kontinuirano doprinosimo modernizaciji poslovnog ambijenta u Crnoj Gori. A danas to potvrđujemo još jednom.’’, rekao je gospodin Kjell-Morten Johnsen, izvršni potpredsjednik i direktor Telenor evropskih operacija na svečanoj ceremoniji povodom početka radova Telenor Tehničke zgrade.
 
U svom obraćanju, gospodin Milo Đukanović, Predsjednik Vlade Crne Gore istakao je zadovoljstvo zbog početka radova i prisustva samoj svečanoj ceremoniji ističući ‘’da će još jedna ovakva investicija dati dodatni doprinos daljem razvoju tržišta telekomunikacija koje je godinama unazad važan dio crnogorske ekonomije. Današnjim početkom radova na novoj Tehničkoj zgradi, kompanija Telenor pokazuje da je pouzdan partner i investitor koji doprinosi razvoju crnogorskog društva ne samo kroz rad i unapređenje sektora telekomunikacija i jačanje infrastrukture.’’.

''Nova investicija Telenor grupe kroz Telenor Crna Gora dokazuje povjerenje u buduće prediktabilno i stabilno poslovno okruženje u Crnoj Gori, što je izuzetno važno za predstojeću saradnju Telenora i Crne Gore, i od krucijalne važnosti sa pozicije ozbiljnog investitora.'', naglasio je Michael Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora na svečanoj ceremoniji.