Telenor u korak sa tehnologijama novog doba

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR U KORAK SA TEHNOLOGIJAMA NOVOG DOBA

Kao aktivan učesnik IT događaja u Crnoj Gori, kompanija Telenor je predstavila aktuelne i najavila nove servise na prvom Sajmu telekomunikacija, informatike i digitalne opreme.

(Podgorica, 19. oktobar 2013. godine) – Kompanija Telenor predstavila je danas servise i nove ponude na prvom Sajmu telekomunikacija, informatike i digitalne opreme, u sklopu prezentacije “Dobre stvari pokreću svijet”. Kroz primjere iz dobre prakse prikazano je da su u ovoj kompaniji tehnološki napredak i potrebe korisnika na prvom mjestu, a najavljeno je i da će 4G signal do kraja godine biti dostupan u osam gradova.

Inženjer u Telenoru Ivan Marković upoznao je prisutne sa karakteristikama Telenor pametne mreže, podsjećajući da je Telenor 2G mrežom pokriveno 94 odsto teritorije Crne Gore, te da je signal dostupan za čak 99,5 odsto  stanovništva. “Posebno smo ponosni na pokrivenost 3G mrežom, kojom za već 97% stanovništva Crne Gore pružamo ono što postaje potreba današnjice - znatno veće brzine protoka uz punu mobilnost u zoni pokrivenosti”, rekao je Marković.

Servis Deezer, koji korisnicima omogućava neograničen pristup katalogu od 25 miliona pjesama, kao i kreiranje i podjelu muzičkih listi sa prijateljima predstavila je Tamara Džuver, specijalista za Internet i digitalne servise. “Deezer je dostupan besplatno uz postpejd i Internet tarifne pakete, ili u vidu tarifnog dodatka uz mjesečnu naknadu. Ono što ovaj servis izdvaja jeste činjenica da jedan Deezer nalog omogućava neograničeno slušanje muzike na čak tri uređaja”, navela je Džuver.

Dino Rastoder, specijalista za e-biznis, je predstavio nedavno razvijenu 123 meni aplikaciju, kreiranu da u potpunosti isprati potrebe Telenor korisnika i omogući jednostavan pregled i kontrolu troškova, kao i aktivaciju dodataka i aktuelnih kampanja.

Iz kompanije Telenor su najavili lansiranje aplikacija za ostale mobilne platforme i uvođenje novih self-care servisa, a do kraja ove godine će 4G signal, brzine prenosa višestruko veće od dosadašnjih, biti dostupan u osam gradova, čime će biti pokrivena trećina stanovnišva.