Telenor prvi u Crnoj Gori uvodi Drivey uslugu

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PRVI U CRNOJ GORI UVODI DRIVEY USLUGU

Share this:

NAZAD
 
Telenor je prvi operator na tržištu Crne Gore koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey koja služi za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i načinu vožnje. Uz to, saputnicima omogućava konekciju na WiFi internet preko Telenor 4G mreže.

Usluga se sastoji od uređaja malih dimenzija koji sadrži SIM karticu i koji se na jednostavan način priključuje u automobil, a zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu. Putem aplikacije, u realnom vremenu,  analizira se način vožnje i šalju obavještenja o  naglom ubrzavanju i usporavanju, kočenju, oštrom skretanju ili prekoračenju brzine. Uređaj prati i temperaturu motora, potrošnju goriva i nivo ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost. Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene i pruža podatke o brzini i trajanju vožnje, a omogućava i vizuelni prikaz putanje na mapi. 

Usluga je namijenjena vozačima, kao i svima koji žele da znaju kako se vozač ponaša dok upravlja njihovim automobilom. Uređaj može biti od koristi i svima koji u porodici imaju mlade vozače.

Osim bezbjednosti i brige o vozilu, Drivey omogućava i zabavu uz internet konekciju u automobilu, tako što emituje WiFi internet signal na koji istovremeno može da se poveže do deset uređaja.

Drivey usluga može se aktivirati u okviru Drivey Lite, Drivey i Drivey Plus paketa, koji se razlikuju po količini interneta uključenih u pretplatu. Uz roming dodatak od 50 MB, Drivey se može koristiti i tokom boravka u inostranstvu.