Telenor nastavlja saradnju sa partnerima o sigurnosti djece na internetu

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR NASTAVLJA SARADNJU SA PARTNERIMA O SIGURNOSTI DJECE NA INTERNETU

Share this:

NAZAD
 
Prije godinu dana, Telenor je lansirao projekat koji se tiče sigurnosti i djece i roditelja na Internetu. Ovaj projekat je uspješno realizovan sa ciljem da Internet učini istovremeno sigurnim i zabavnim mjestom za djecu.

“Veći pristup Internetu u Crnoj Gori donosi nevjerovatne mogućnosti djeci svuda. Ipak, istovremeno predstavlja opasnost ukoliko se ne koristi na pravi način. Mi u Telenoru imamo odgovornost da osiguramo da mladi budu sigurni dok su online; a ključan faktor uspjeha ove inicijative je stvaranje jakih partnerstava sa relevantnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama na ovom polju’’, rekla je Kaaren Hilsen, izvršni direktor kompanije Telenor Crna Gora.

Cilj ovog projekta je da pruži edukaciju i vještine crnogorskoj djeci, roditeljima i nastavnicima a kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju.

‘’Od početka ove inicijative prošle godine, uspostavili smo saradnju sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije, kao i Ministarstvom prosvjete; takođe i sa Udruženjem Roditelj. Veliku podršku su nam od početka dale i škole u kojima se odvija process vršnjačke edukacije. Naša bliska saradnja zaista može osigurati uspjeh ove inicijative.’’, rekla je gospoda Hilsen prilikom današnjeg potpisivanja Memoranduma o razumijevanju sa Ministasrtvom prosvjete Crne Gore.

Proces vršnjačke edukacije se trenutno odvija u 25 osnovnih škola u 10 crnogorskih gradova. Tokom ovog procesa će biti urađeno oko 200 radionica za oko 4000 učenika ovih škola. Po završetku procesa biće organizovano i međuškolsko takmičenje I Genius.
 
Kontakt osoba za projekat i projektne aktivnosti: Adrijana Husić, adrijana.husic@telenor.me, 069 010 177