Telenor mreža najbolja na testu prema Umlaut mjerenju

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR MREŽA NAJBOLJA NA TESTU PREMA UMLAUT MJERENJU

Share this:

NAZAD
 
Telenor mreža osvojila je prestižno priznanje “BEST IN TEST” na nezavisnom i uporednom mjerenju kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT  (ranije poznata kao P3).

Mjerenje Umlauta u Crnoj Gori sprovedeno je u periodu od aprila do septembra 2020. godine, i obuhvatilo je 5,9 miliona uzoraka uzetih od 5,8 hiljada korisnika.  
        
“Kada planiramo razvoj mreže, vodimo se prije svega potrebama naših korisnika. Izgradnjom novih baznih stanica i nadogradnjom postojećih na više od 50 lokacija u 2020. godini, uvećali smo pokrivenost i kapacitete Telenor mreže, kako bi obezbijedili dobru povezanost za građane i institucije Crne Gore, naročito u trenucima krize uzrokovane korona virusom, kad se sve više aktivnosti odvija onlajn. Umlaut priznanje „Best in test“ je potvrda da smo na pravom putu i rezultat je naših dugoročnih ulaganja i usmjerenja da korisnicima obezbijedimo vrhunsko iskustvo u korišćenju mobilnih usluga.  Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilni i internet saobraćaj nastavlja da bude u vrhu naših prioriteta“, kaže Branko Mitrović, generalni direkor Telenora Crna Gora. (video zapis ovdje)

UMLAUT je internacionalna tehnološka i konsultantska kompanija koja mjeri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu “crowdsourcing“ metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo. Sertifikat “Best in Test” dokaz je kvaliteta pojedine mobilne mreže, a na osnovu njihovih rezultata, operatori širom svijeta rade na unapređivanju performansi svojih mreža.

Telenor je dobio priznanje „BEST IN TEST“ za najbolji rezultat u ukupnim performansama i u kategoriji pokrivenost mobilnim internetom u Crnoj Gori.

“Čestitamo Telenoru Crne Gore na „Best in test“ priznanju i osvojenih 891 poena. Pored ovog priznanja, Telenor mreža je ocijenjena i najboljim rezultatom u kategoriji pokrivenosti mobilnim internetom. Umlaut uporedno testiranje mreža je  standard u telekomunikacionoj industriji, jer objektivno i transparentno procjenjuje globalnu digitalnu infrastrukturu“, kaže Hakan Ekmen, generalni direktor telekomunkacionog sektora u kompaniji Umlaut. (video zapis ovdje)