Telenor je najbolja mreža u Crnoj Gori drugi put zaredom

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR JE NAJBOLJA MREŽA U CRNOJ GORI DRUGI PUT ZAREDOM

Share this:

NAZAD
 
Telenor mreža je drugi put zaredom dobila prestižno priznanje BEST IN TEST na nezavisnom mjerenju kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT u periodu od novembra 2020 do aprila 2021. godine.

Telenor je najbolje ocijenjena mreža u Crnoj Gori sa ukupno 921 bodom od maksimalnih 1000. Testirane kategorije u kojima je kompanija Telenor najbolja su najšira pokrivenost mobilnim internetom i minimalno kašnjenje u prenosu podataka. 

„Ovo značajno priznanje rezultat je dugoročnih ulaganja i usmjerenja Telenora da korisnicima obezbijedi vrhunsko iskustvo u korišćenju mobilnih usluga.  Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilni i internet saobraćaj nastavlja da bude u vrhu prioriteta kompanije,“ kazao je izvršni direktor Telenora Branko Mitrović.

Mitrović je kazao da je je ponosan na činjenicu da Telenor kao najbolju mrežu u Crnoj Gori prepoznaju kako stručnjaci, tako i korisnici, te da ovo priznanje znači da mogu da nastave da vjeruju Telenor mreži.

„Neumorno radimo na tome da našim korisnicima omogućimo jednostavno funkcionisanje - da kada izvuku telefon iz svog džepa kako bi nekog pozvali, poslali fotografiju ili strimovali igricu to jednostavno funkcioniše. Taj naš rad se isplatio jer smo na UMLAUT-ovom upoređivanju mobilinih mreža unaprijedili vrijednosti u odnosu na prošlu godinu za čak 30 bodova,“ kazao je Mitrović. 

UMLAUT, kompanija koja dodeljuje prestižno priznanje BEST IN TEST je tehnološka, globalna, međuindustrijska, 'end-to-end' kompanija koja nudi savjete i usluge klijentima širom svijeta. Ona mjeri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu 'crowdsourcing' metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

“Telenor Crna Gora osvojila je Best in Test nagradu, a mi im čestitamo na ovom izuzetnom dostignuću. To što je Telenor Crna Gora dva puta zaredom osvojila ovo priznanje, ukazuje na njihov kontinuirani napor da unapređuju svoju mrežu kako bi svojim korisnicima obezbijedili najbolje moguće iskustvo. Čestitke cijelom timu,” kaže Hakan Ekmen, izvršni direktor telekomunikacija u UMLAUT-u.

Telenor Crne Gore podstiče inovacije i podržava razvoj novih digitalnih poslovnih rješenja i nastaviće da radi na digitalnoj efikasnosti kako bi uspješno odgovorila na stalno rastuće potrebe za telekomunikacionim uslugama.