Telenor edukovao drugu generaciju ambasadora sigurnog Interneta

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR EDUKOVAO DRUGU GENERACIJU AMBASADORA SIGURNOG INTERNETA

Share this:

NAZAD
 
Telenor je u subotu okupio 40 osnovaca iz 20 škola i 11 gradova kako bi, zajedno sa predavačima iz Represent Communications Agencije, osnovne škole Veljko Drobnjaković kao i organizacija FLEKA i Juventasa, pružio nove informacije i unaprijedio vještine ovih sada već ambasadora sigurnog Interneta.
 
Ambasadori sigurnog Interneta aktivno su učestvovali u interaktivnim predavanjima koja su imala za cilj da približe Internet i njegov značaj, kao i mogućnosti koje pruža svakodnevno. Pitanja koja su postavljali, ali i komentari od kojih je neke bilo moguće pratiti putem live strem-a na oficijelnim stranicama projekta na društvenim mrežama Facebook i Twitter, još jednom su potvrdili da djeca imaju jako puno informacija, ali da ih je potrebno usmjeriti da znanje koje imaju praktično i koriste. Pored priča o društvenim mrežama, ambasadori su posebno bili zainteresovani da čuju više o mogućim prijetnjama sa Interneta, ali i kako da ih izbjegnu i zaštite se dok su u virtuelnom svijetu.
 
Naredna aktivnost je planirana za početak februara, kada će se okupiti prva i druga generacija ambasadora sigurnog Interneta kako bi se pripremili za radionice vršnjacke edukacije koje slijede u periodu februar – april 2013.
 
Podsjećamo, jedinstven projekat na temu sigurnog Internet ima za cilj pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju. Telenorov projekat ‘’Spajamo generacije’’ koji je uspješno realizovan u prvoj polovini ove godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’.
 
Škole učesnice projekta ''Osvoji Internet, surfuj pametno'' jesu: Meksiko (Bar), Srbija (Bar), Vuk Karadžic (Berane), Vukašin Radunović (Berane), Aleksa Bećo Ðilas (Bijelo Polje), Dušan Korać (Bijelo Polje), Marko Miljanov (Bijelo Polje), Njegoš (Cetinje), Vuko Jovović (Danilovgrad), Risto Manojlović (Kolašin), Njegoš (Kotor), Braća Ribar (Nikšic), Ivan Vušovic (Nikšic), Luka Simonović (Nikšić), Milorad Musa Burzan (Podgorica), Štampar Makarije (Podgorica), Sutjeska (Podgorica), Ivo Visin (Prcanj), Veljko Drobnjaković (Risan), Drago Milović (Tivat).
 
Njima će pridružiti i škole iz prve faze projekta, i to: Maksim Gorki (Podgorica), Lovćenski partizanski odred (Cetinje), Blažo Jokov Orlandić (Bar), Ratko Žarić (Nikšic), Radoje Mitrović (Berane).
 
Telenor ovaj projekat realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.
 
Informacije o projektu je moguće pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, na adresama: www.facebook.com/SurfujPametno i https://twitter.com/SurfujPametno.
Zvanični hastag projekta je #SurfujPametno.