Telenor dio svjetske inicijative za sigurniji Internet

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DIO SVJETSKE INICIJATIVE ZA SIGURNIJI INTERNET

Share this:

NAZAD
 

Sjutra, 11. februara, širom svijeta obilježava se Dan sigurnog Interneta, koji ima za cilj da podigne svijest i znanje o tome kako bezbjedno koristiti Internet. Jedan od inicijatora zaštite djece na Internetu u Crnoj Gori, je i kompanija Telenor.(Podgorica, 10. februar 2014.) - Velikim brojem aktivnosti kroz inicijativu „Osvoji Internet, surfuj pametno“ kompanija Telenor i ove godine daje doprinos obilježavanju Svjetskog dana sigurnog Interneta. Aktuelnim odabirom budućih ambasadora sigurnog Interneta iz čak 70 osnovnih škola sa tertitorije cijele Crne Gore, Telenor na najbolji način promoviše potrebu i značaj sigurnog surfovanja globalnom mrežom.

 

„Iako se Svjetski dan sigurnog Interneta obilježava jednom godišnje, našim redovnim aktivnostima i edukacijom učenika preduzimamo mjere da digitalni svijet djece i njihovih roditelja bude konstantno zaštićen. O našoj posvećenosti da stvorimo bolje Internet okruženje govore činjenice – kroz 215 radionica 5 hiljada učenika u deset crnogorskoh gradova saznali su korisne informacije o upotrebi Interneta. „U okviru inicijative „Osvoji Internet, surfuj pametno“ svi oni su učili o pravilima ponašanja na Internetu, zaštiti ličnih podataka i korišćenju društvenih mreža, a u tom porcesu pirmjenjivali smo princip vršnjačke edukacije “, saopštila je Adrijana Husić, PR Telenora i koordinator ''Surfuj pametno'' inicijative.

 

Ove godine, Telenor pravi korak više u svojoj Inicijativi. Znanje o pravilima ponašanja i zaštiti podataka na Internetu ove godine će steći učenici novih 70 škola, iz svih gradova Crne Gore. O značaju i potrebi nastavka aktivnosti u okviru Inicijative ukazuju podaci Ministarstva za informaciono društvo - najveći procenat učenika (69,2%) počeo je da koristi Internet između pete i desete godine, a samo 19.7% roditelja objašnjava djeci kako da surfuju Internetom na bezbjedan način.

 

„Edukacijom ambasadora sigurnog Interneta koji znanje prenose na vršnjake u svojim školama, pokretanjem bloga na ovu temu i mobilne aplikacije, kao i kroz TV emisiju, djeci i mladima se podiže svijest o značaju bezbjednosti na Internetu i mogućnostima zaštite. Na ovaj način, uz dodatni volonterski rad i angažman zaposlenih Telenora, inicijativa „Osvoji Internet, surfuj pametno“ će i 2014. godinu učiniti godinom sigurnog Interneta“, zaključila je Husić.

 

Telenor ovu Inicijativu realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstva prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji, Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsman), kao i studiom za interaktivni dizajn fleka.


Kontakt osoba: Adrijana Husić, Specijalista za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, adrijana.husic@telenor.me, 069 01 01 77