Telenor dio akcije „Sat za planetu“

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DIO AKCIJE „SAT ZA PLANETU“

Share this:

NAZAD
 
60 minuta bez svjetla kao podsjećanje kako se odnositi prema izvorima energije, ali i upozorenje na to kako bi svijet mogao izgledati.
 
(Podgorica, 28. mart 2014.) - Ovogodišnjem Satu za planetu Zemlju, koji se održava u subotu 29. marta, s početkom u 20:30 sati, pridružiće se i kompanija Telenor gašenjem svjetala u upravnoj zgradi u Podgorici, kao i u svih 13 poslovnica širom Crne Gore.
 
Adrijana Husić, PR kompanije, kazala je da je kompanija Telenor posvećena zaštiti životne sredine tokom cijele godine, a da se posebno rado pridružuje ovoj akciji koja ima globalnu dimenziju.
 
„Kompanija Telenor na ovaj način šalje poruku zaposlenima i svim korisnicima da bar na sat ugase svijetla u svojim domovima, u cilju smanjenja negativnih uticaja na okolinu i podsticanja efikasnijeg korišćenja resursa. Samo 60 minuta bez upaljenih svjetala podsjetiće nas da možemo funkcionisati i sa manjom potrošnjom, ali i upozoriti na to kako bi svijet izgledao ukoliko se ne budemo odgovornije odnosili prema izvorima energije“, saopštila je Husić.
 
U svijetu poznata kao „Earth Hour“, ova akcija koju Svjetski fond za zaštitu prirode organizuje osmu godinu, nastala je kao inicijativa građana Sidneja 2007. godine. Akcija je prerasla u veliki globalni pokret, u kojem je prošle godine učestvovalo više od 7.000 gradova iz 154 zemalja.