Telenor 4G kreće sa Cetinja

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR 4G KREĆE SA CETINJA

Share this:

NAZAD
 
Nakon lansiranja testne 4G mreže u Podgorici, Telenor je promovisao Cetinje kao prvi grad sa 4G pokrivenošcu. 4G ili LTE ce omoguciti korisnicima mobilno internet iskustvo i brzine do 6 puta vece od onih koje imaju danas sa 3G tehnologijom.
 
’’Svijet se okrece vecim brzinama uz 4G, i naše je zadovoljstvo što smo predvodimo region donoseci medu prvima tehnologiju nove generacije našim korisnicima u Crnoj Gori. Ovo znaci da ce naši korisnici imati mnogo brži pristup informacijama, komunikaciji i zabavi. Ovo znaci da ce svakodnevno poslovanje naših poslovnih partnera biti izdignuto na jedan veci nivo. Crnogorsko tržište za Telenor je jako važno.
Posljednjih 15 godina smo predvodnici u donošenju globalnih telekomunikacionih trendova i inovacija na ovo tržište, a tu tradiciju nastavljamo i ovim dogadajem’’, istakla je Kaaren Hilsen – izvršni direktor Telenor Crna Gora.
 
Potpredsjednik Vlade Vujica Lazovic rekao je da Vlada Crne Gore i Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, prepoznaju ICT kao sektor od presudnog znacaja za ekonomski razvoj zemlje, socijalnu dobrobit, i konkurentsku poziciju države u regionu i Evropi, kao što i prepoznaju važnost ICT-a u rješavanju i realizaciji drugih nacionalnih razvojnih prioriteta.
Dalje je naglasio da ‘’upravo aktivnosti koje realizuje Telenor, medu kojima je i lansiranje 4G mreže, doprinose razvoju države i razvoju informaticke pismenosti, jacanju nacionalne konkurentnosti na evropskom nivou; uvode kreativnost i ohrabruju preduzetništvo, omogucavajuci nove poslovne modele sa direktnim dodatnim vrijednostima za privredu; stvaraju primamljive mogucnosti zapošljavanja.
 
Veoma je važno da kompanije u Crnoj Gori prate savremene telekomunikacione trendove, koji se izmedu ostalog odnose i na brzinu prenosa podataka i kvalitet istog. Prema odredenim analizama, ukupna kolicina prenijetih podataka putem mobilnih mreža, u bliskoj buducnosti, svake godine ce se udvostrucavati.’’.
 
Gradonacelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanovic je istako da se upravo na Cetinju otvara  novo poglavlje progresa tehnologije, koje predstavlja veliki uspjeh kompanije Telenor, ali i Prijestonice Cetinje i Crne Gore.
 
Bogdanovic je podsjetio na uspjehe Prijestonice na mnogim poljima u prethodnom periodu – od socijalne politike, preko infrastrukturnih projekata, kulturnog razvoja, progresa obrazovanja, sve do podsticanja privrednih aktivnosti i dodatnog pozicioniranja Cetinja kao grada od posebnog znacaja u cjelokupnom sistemu. ''Promocija našeg grada kao prvog lokaliteta sa 4G pokrivenošcu, sasvim je sigurno, predstavlja bitan doprinos na tom putu. Stoga, želim da istaknem zadovoljstvo i zahvalnost što je kompanija 'Telenor' odabrala upravo Cetinje kao pocetnu tacku u prici o razvoju tehnologije modernog doba.'', istakao je on.
 
Ovo je veliko dostignuce za sve nas, i radujemo se novim i inovativnim rješenjima za naše korisnike koje ova tehnologija omogucava.