Svjetski dan zaštite životne sredine

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Share this:

NAZAD
 
Telenor nastavlja sa brojnim aktivnostima u vezi sa zaštitom životne sredine, a u okviru strategije društveno odgovornog poslovanja, time dokazujuci da zaposleni u Telenoru zaista vode brigu o istoj.
 
U saradnji sa Sekretarijatom za planiranje i uredenje prostora i zaštitu životne sredine i ostalim službama Glavnog grada, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, Telenor ce organizovati akciju cišcenja i uredenja korita rijeke Ribnice. Akcija ce biti organizovana 5. juna sa pocetkom u 8 casova, a mjesto susreta je kod nekadašnjeg Doma JNA. Gradani Podgorice, kao i predstavnici nevladinih organizacija koje djeluju u oblasti životne sredine, mediji i privatni sektor pozvani su da se pridruže akciji.
 
Pored brojnih aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu, kompanija Telenor je juce potpisala i Memorandum o razumijevanju – Klimatski odgovor, kao clanica Nacionalne mreže civilnog društva, u sklopu projekta „Forum Jugoistocne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene“ iniciran od strane Crvenog krsta Crne Gore i podršku Evropske Unije i Austrijskog Crvenog krsta.
 
Podsjecamo, Svjetski dan zaštite životne sredine se obilježava svake godine 5. juna. Ovaj dan ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija davne 1972. godine, povodom otvaranja konferencije o životnoj sredini u Stokholmu. 38 godina nakon osnivanja, pomenuti dan obilježava skoro 100 nacija širom planete. Svjetskim danom zaštite životne sredine, Ujedinjene Nacije stimulišu podizanje svijesti o znacaju životne sredine i podsticu politicku angažovanost i aktivnosti na tom polju.