Svjetski dan sigurnog Interneta u znaku #SurfujPametno

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SVJETSKI DAN SIGURNOG INTERNETA U ZNAKU #SURFUJPAMETNO

Share this:

NAZAD
 
Telenor je danas sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstvom prosvjete, kao i kompanijom Microsoft obilježio Svjetski dan sigurnog Interneta, koji se u svijetu ove godine tradicionalno obilježava deseti put.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnog Interneta su online prava i odgovornosti, a slogan je "Povezivanje s poštovanjem".
 
‘’Aktivnosti koje smo realizovali prošle godine i sa kojima nastavljamo i ove imaju za cilj da Internet učine bezbjednijim mjestom za djecu i roditelje, za sve nas. Internet treba da bude mjesto gdje će mladi učiti i upoznavati nove ljude, ali na pravi i bezbjedan način. Zato je jako važno da surfujemo pametno, i da ne zaboravimo na prava i odgovornosti u digitalnom svijetu.’’, istakla je Adrijana Husić na prezentaciji koja je upriličena u OŠ Pavle Rovinski danas.
 
U sklopu obilježavanja ovog dana, Telenor će sjutra sa Udruženjem Roditelji, kao i partnerima iz Ministarstva organizovati radionicu za učenike OŠ Pavle Rovinski. Radionicu će raditi ambasadori sigurnog Interneta prve generacije. Sjutra popodne će, takođe, biti organizovana radionica za roditelje čime započinjemo i rad na ovom polju.
 
Naredna aktivnost u sklopu projekta ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno’’ je druga trening radionica za ambasadore sigurnog Interneta i biće organizovana 9. februara. Na ovoj trening radionici će se okupiti ambasadori sigurnog Interneta prve i druge generacije, njih 60, kako bi podijelili iskustva i pripremili sa za tromjesječni proces vršnjačke edukacije koji će uslijediti od sredine februara.
 
Podsjećamo, jedinstven projekat na temu sigurnog Interneta ima za cilj pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju. Telenorov projekat ‘’Spajamo generacije’’ koji je uspješno realizovan u prvoj polovini ove godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’.
 
Telenor ovaj projekat realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.
 
Informacije o projektu je moguće pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, na adresama: www.facebook.com/SurfujPametno i https://twitter.com/SurfujPametno. Zvanični hashtag projekta je #SurfujPametno.