Surfuj Pametnodostupna korisnicima Firefox operativnog sistema

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SURFUJ PAMETNODOSTUPNA KORISNICIMA FIREFOX OPERATIVNOG SISTEMA

Share this:

NAZAD
 
(Podgorica, 20. novembar 2014.) Sve dosadašnje priče nastale u okviru „Osvoji Internet, surfuj pametno“ inicijative djeca i roditelji mogu pratiti preko mobilne aplikacije koja se sa Androida sada proširila i na Firefox platformu, operativni sistem sa kojim je crnogorske korisnike upoznala kompanija Telenor. Aplikaciju informativnog i edukativnog karaktera od sada svi mogu preuzeti na Firefox Marketplace i sa svojih pametnih uređaja unaprijediti ili obnoviti znanje o najnovijim tehnologijama i sigurnosnim podešavanjima na društvenim mrežama.
U duhu Inicijative i projekata Telenor fondacije, na aplikaciji su radili mladi programeri, kako bi što bolje bila prilagođena ciljnoj grupi ali i da bi se podsticalo preduzetništvo i kreativnost ljudi koji tek započinju svoje karijere.
 
„Nastavljamo sa povezivanjem naših resursa i ciljeva Telenor fondacije, pa su i Firefox aplikaciju kreirali mladi za mlade, a uz podršku kompanije fleka. Prioritet nam je da vremenom širimo kanale komunikacije i da #SurfujPametno bude dostupan na svakoj operativnoj platformi, čineći Internet bezbjednim mjestom za svako dijete i roditelja.“ Aplikaciju mogu preuzeti svi, a ukoliko se korisnik nalazi u Telenor pametnoj mreži, Internet saobraćaj koji nastane korišćenjem aplikacije neće se naplaćivati“ saopštila je Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.
 
Podsjećamo da su SurfujPametno aplikaciju za Android OS kreirali mladi crnogorski programeri Lazar Bulatović i Stevan Bogosavljević, uz podršku i coaching Andrije Šćepanovića iz studija za interaktivni dizajn fleka. Aplikacija „Surfuj pametno“ informativnog je i edukativnog karaktera. Sadrži obilje zanimljivosti iz svijeta tehnologije, uputstva za sigurnosna podešavanja na društvenim mrežama i korisnicima pruža mogućnosti da postavljaju pitanja.