Stabilno poslovanje u 2011.

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA STABILNO POSLOVANJE U 2011.

Posvećenost korisnicima, stalno unapredivanje mreže i rad na poboljšanju servisa osnova su stabilnog poslovanja Telenora iz godine u godinu uz stalno povecavanje broja korisnika.

Prihodi Telenora u 2011-oj godini dostigli su 80.4 miliona EUR, što je na nivou prošlogodišnjih prihoda. Na kraju 2011-te godine, udio na tržištu korisnika bio je 40.6% dok je, poredenja radi, u 2010-oj bio 39.6%.
Prihodi u posljednjem kvartalu 2011-te su niži za 6.5%,  uglavnom zbog smanjenja prihoda od interkonekcije i  zbog izazovne makroekonomske situacije. EBITDA je manja 5.2%, i iznosila je 39.9%.
”Finansijsko poslovanje Telenora odlikuje stabilnost, što nam omogucava dalje investiranje u crnogorsko tržište i još važnije – u naše korisnike. Pobjeda na tenderu za slobodne frekvencije krajem 2011-te godine omogucice nam da nastavimo sa pružanjem servisa koji zadovoljavaju najsofisticiranije potrebe korisnika, kao i da nastavimo sa daljim razvojem telekomunikacionog sektora u zemlji, a narocito kada su u pitanju mobilni internet i internet servisi uopšte.’’ rekla je Kaaren Hilsen, izvršni dirketor Telenora

Posljednje kvartal 2011-te godine pokazao je da uprkos nepovoljnom ekonomskom okruženju Telenor kontinuirano radi na unapredenju mreže i razvoju servisa.
‘’Kao ozbiljan ucesnik na tržištu, prepoznati smo kao lider u implementaciji novih servisa koji zadovoljavaju komunikacione i informacione potrebe naših korisnika. Dalji razvoj mreže, bolja pokrivenost i kreiranje novih i inovativnih servisa za naše korisnike bice i dalje u fokusu Telenora’’, rekao je zamjenik izvršnog direktora za komercijalne poslove i prodaju Brad Byblow.

Telenor Crna Gora je dio Telenor Grupe, šestog po velicini mobilnog operatora u svijetu. Više detalja o Telenor Grupi i njenom poslovanju možete naci na sajtu:  www.telenorgroup.com .Informacije o Telenor Crna Gora, vodecem crnogorskom mobilnom operateru, dostupne su na: www.telenor.me