SMART Karavan i superiorne 3G brzine

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SMART KARAVAN I SUPERIORNE 3G BRZINE

Nakon uspješnog obilaska Danilovgrada, Nikšića, Golubovaca i okolnih mjesta, #SmartKaravan se danas seli na sjever Crne Gore gdje će posjetiti Pljevlja (19.6.), Berane i Bijelo Polje (20.6.).

(Podgorica, 19. jun 2013) #SmartKaravan je još jednom pokazao da su brzine 3G mreže superiorne - postigli smo 8.39Mb/s download i 1.74Mb/s upload. Brzina od 8.39Mb/s je ujedno i rekord u 3G mreži u prva dva dana Karavana, iako vjerujemo da ćemo ubrzo imati i novog pobjednika.
Podsjećamo da tokom SMART Karavana koji je juče bio u Danilovgradu i Nikšiću, brzine koje su ostvarene su iznad očekivanih i nadmašuju potrebe prosječnog korisnika. Prosječna brzina download-a iznosila je 8.04 Mb/s odnosno 1.75 Mb/s za upload u 3G mreži, dok su u 4G mreži brzine u prosjeku išle do 45.41Mb/s za download, odnosno 13.34Mb/s za upload. Zanimljivo je napomenuti da je za streaming 3D HD videa, trenutno najnaprednijeg oblika video-audio streaminga, potrebno od 9 do 12Mb/s

Pobjednike smo imali juče i među korisnicima, pa su oni najvještiji nagrađivani telefonima, Internet modemom i paketom Internet na dan, kao i jedinstvenim muzičkim servisom Deezer.

Sve informacije o SMART Karavanu možete pratiti na linku. Informacije kako učestvovati u igrici, koje kreće već danas, nalaze se na linku. Zvanični hashtag Karavana je #SmartKaravan, a ekipa koja je na terenu piše i svakog dana dnevnik koji možete čitati ovdje.

Telenor SMART Karavan od ponedjeljka, 17. juna obilazi gradove centralnog i sjevernog dijela, kako bi na pravi način odgovorili potrebama korisnika i unaprijedili komunikaciju sa njima, ujedno mjereći kvalitet Telenor pametne mreže. Posljednjeg dana Karavana, 21. juna, ćemo se spustiti do Podgorice, gdje ćemo završiti prvu fazu.

Na jesen je planirana je i druga faza projekta, koja će trajati do kraja godine. Tokom nje biće organizovani događaji u nekoliko gradova na jugu Crne Gore, a gradovi koje će Karavan posjetiti će biti naknadno objavljeni.

Za dodatne informacije: Adrijana Husić, Specijalista za odnose sa javnošću i društveno odgovorno poslovanje, 069 01 01 77, adrijana.husic@telenor.me.
VIDEO materijal možete preuzeti sa www.infobiro.tv.
Napomena: Fotografije u prilogu su sa jučerašnjeg događaja u Golubovcima.