Sinergija digitalne komunikacije i digitalnih umjetnosti

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SINERGIJA DIGITALNE KOMUNIKACIJE I DIGITALNIH UMJETNOSTI

Share this:

NAZAD
 
Telenor fondacija pokreće konkurs za grafička rješenja
 
(Podgorica, 02. oktobar 2015. godine) – Telenor fondacija organizuje konkurs za grafička digitalna rješenja „Izazivamo te, uljepšaj nam dan“, kojim želi da podstakne kreativnost domaćih stvaralaca, pokaže diverzitet kreativnih praksi i učestvuje u međunarodnoj afirmaciji i promociji mladih umjetnika iz Crne Gore. Pet najboljih rješenja sa ovog konkursa, koji predstavlja pilot projekat, biće korišćena za produciranje i izlaganje u Upravnoj zgradi Telenora Crna Gora. Nagrada podrazumijeva otkup autorskih prava grafičkog rješenja od strane Telenor fondacije, a autori svakog pojedinačno djela će biti nagrađeni sa 1.500 eura.
 
Teme sa kojima zainteresovani umjetnici, dizajneri, arhitekte kao i ostali kreativci koji imaju iskustva u ovoj oblasti mogu odgovoriti na Konkursu daće im mogućnost da na svoj način predstave uticaj digitalizacije i savremene tehnologije na modernog čovjeka. Virtuelna evolucija emocija je tema kroz koju će umjetnici iz svog ugla moći da predstave svoje viđenje kako digitalne komunikacije utiču na najljepše ljudske emocije Ljubav, Radost, Povjerenje i Iznenađenje. Druga tema za sve zainteresovane umjetnike je Budućnost u nastajanju, a iz Fondacije naglašavaju da kroz ovu temu očekuju djela inspirisana brzinom kojom tehnologija napreduje i mijenja se, stvarajući osjećaj da smo dio budućnosti.
 
“Savremenici smo vremena u kojem se umjetnost bori za prostor i kada imamo sve manje vremena za nju. Ovim konkursom želimo da pokažemo da su upravo dizajn i tehnologija snaga koje pokreće evoluciju savremenog društva i da će umjetnost uz našu podršku ostaviti novi pečat, kako na umjetničkoj sceni Crne Gore, tako i u radnom okruženju naše Upravne zgrade. Veoma me raduje što krećemo sa ovakvim izazovom i što će naša misija „Internet za sve“ od sada povezivati moderne komunikacije i moderni umjetnički izraz. Uvjerena sam da je ovo početak jedna uspješne priče, u kojoj ćemo kroz podršku lokalnim kreativcima uljepšati i naš radni prostor”, kazala je Sandra Štajner, predsjednica Upravnog odbora Telenor Fondacije i Generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori.
 
Prvim konkursom ove vrste Telenor fondacija želi da afirmiše mlade umjetnike da se izraze i daju svoj doživljaj digitalnih komunikacija i digitalnog društva u kojem živimo. U skladu sa misijom Internet za sve, Konkurs za grafička rješenja je samo jedan od načina kojim Telenor fondacija kontinuirano doprinosi ostvarenju tog cilja kroz različite segmente društva.
 
Sve dodatne informacije o temama i tehničkim uslovima Konkursa, zainteresovani mogu naći na web stranici Telenor fondacije