Saradnja Telenora i Udruženja Roditelji

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SARADNJA TELENORA I UDRUŽENJA RODITELJI

Share this:

NAZAD
 
Saradnja Telenora i Udruženja Roditelji formalizovana je potpisivanjem Memoranduma o saradnji, a u sklopu projekta ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’. 
 
 
07. novembar
 
Digitalni svijet pruža velike mogucnosti za licni razvoj, ali ujedno donosi i brojne izazove, a naš zajednicki interes je u promovisanju pozitivnih strana Interneta i zajednickom izgradivanju seta normi koje ce regulisati ponašanje u digitalnom okruženju i uticati na smanjenje Internet nasilja. Nakon uspješno realizovane pilot faza projekta i saradnje na edukaciji ambasadora sigurnog Interneta, Telenor i Udruženje Roditelja ce intezivnije saradivati kako bi Internet ucinili sigurnijim mjestom i za roditelje i za djecu. Udruženje Roditelja i clanovi udruženja ce dati poseban doprinos i radionicama vršnjacke edukacije koje ce biti nastavljene u narednom periodu.
 
‘’Vjerujemo da ce intezivna saradnja koju ce Telenor i Udruženje Roditelja imati u narednom periodu biti od posebnog znacaja za ukljucivanje roditelja u aktivnosti projekta ”Osvoji Internet, surfuj pametno!”. Ovo je još jedna potvrda da svi mi imamo ulogu u ovom procesu, koji ce osigurati da svako dijete bude sigurno dok je na Internetu.’’, istakla je Kaaren Hilsen, izvršni direktor Telenora.
 
‘’Ocekujemo da ce projekat pomoci roditeljima da saznaju kako da sebe i svoju djecu zaštite na internetu, ali i da ga koriste i za sve one dobre stvari koje im pruža. Vjerujemo da je projekat odlicna prilika da se što veci broj djece na vrijeme upozna sa svim što treba da znaju o Internetu kako bi ga bezbjedno koristili  i da zajedno sa roditeljima uce i na taj nacin ‘prate’ jedni druge. Udruženje Roditelji potrudice se da što vecem broju roditelja i svojih clanova i posjetilaca portala www.Roditelji.me  približi ovu tematiku i pruži pomoc i informacije koje su od znacaja.’’, istakla je Kristina Mihailovic, izvršni direktor Udruženja Roditelji.
 
Telenor projekat ”Osvoji Internet, surfuj pametno!’’ realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije kao i Ministarstva prosvjete i sporta.