Saopštenje povodom otvaranja Konzulata Kraljevine Norveške u Podgorici

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SAOPŠTENJE POVODOM OTVARANJA KONZULATA KRALJEVINE NORVEŠKE U PODGORICI

Share this:

NAZAD
 
U četvrtak, 06.12.2012. je, u hotelu Podgorica, održan svečani prijem povodom otvaranja Konzulata Kraljevine Norveške u Podgorici i imenovanja gospode Kaaren Hilsen za Konzula Kraljevine Norveške.
 
Prijemu su prisustvovali Nj.E. Ambasador Norveške, Nils Ragnar Kamsvåg, Pomoćnik ministra vanjskih poslova Crne Gore za bilateralne odnose, Željko Perović, Konzul Norveške, gospođa Kaaren Hilsen kao i drugi visoki zvaničnici državnog, diplomatskog, politickog i društveno–ekonomskog vrha Crne Gore.
Ambasador Kamsvåg je obracajuci se prisutnim zvanicama izjavio da je otvaranje konzulata u Podgorici veoma važan korak ka daljem unapredenju bilateralnih odnosa izmedu Norveške i Crne Gore.
 
Pomoćnik ministra vanjskih poslova, gospodin Perović je između ostalog rekao da su diplomatski odnosi izmedu Crne Gore i Norveške uspostavljeni ubrzo nakon obnove crnogorske nezavisnosti, 2006. godine ali da prijateljski odnosi izmedu dvije zemlje datiraju još od kraja XIX vijeka kada je norveški kapetan Henrik August Angel došao u Crnu Goru 1893. godine sa ciljem da podučava crnogorsku vojsku i stanovnišvo skijaškim vještinama. Čestitajući konzulici Hilsen na imenovanju, gospodin Perović je rekao da se nada da će konzulat sa g-dom Hilsen na čelu, njenim izvanrednim profesionalnim iskustvom i poznavanjem Crne Gore, značajno doprinijeti ispunjenju zajedničkih ciljeva i ostvarenju daljeg napretka u ekonomskoj, socijalnoj i kulturnoj saradnji.
Novoimenovana konzulica Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Kaaren Hilsen je ovom prilikom rekla: ”Počastvovana sam što sam dobila priliku da predstavljam Norvešku u Crnoj Gori. S obzirom na to da sam već tri godine u Crnoj Gori, vjerujem da ću biti u prilici da doprinesem daljem jačanju veza izmedu Crne Gore i Norveške koje su i danas veoma jake. Radujem se što ću pored funkcije izvršne direktorke Telenora u Crnoj Gori preuzeti i u ulogu konzulice Norveške u ovoj zemlji”.  
 
Konzulat Kraljevine Norveške u Podgorici, sa sedištem u poslovnoj zgradi norveške kompanije Telenor, u ulici Džordža Vašingtona broj 83, otvoren je sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa izmedu Norveške i Crne Gore. Konzulat ce državljanima Norveške, koji borave u Crnoj Gori, pružati usluge vezane za konzularne poslove.  Radno vreme konzulata ce biti od 09-16h svakog radnog dana. Više informacija na www.norveska.org.rs