Prvi telefon sa Mozilla operativnim sistemom u Telenoru

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PRVI TELEFON SA MOZILLA OPERATIVNIM SISTEMOM U TELENORU

Share this:

NAZAD
 
Korisnici Telenorovih usluga biće prvi koji će u Crnoj Gori uživati u prednostima najnovijeg operativnog sistema za mobilne telefone – Mozilla Firefox.
 
(Podgorica, 29. novembar 2013) Telenor Crna Gora predstavlja svojim korisnicima One Touch Fire – prvi pametni telefon sa operativnim sistemom Firefox.
Pametni telefoni sa Firefox operativnim sistemom su prvi uređaji kojima upravljaju  web tehnologije. One Touch Fire je telefon odličnih performansi, lijepog dizajna, lak za korišćenje, a osim toga, odlikuje ga i pristupačna cijena.
Ovaj telefon sa jednostavnim korisničkim interfejsom, izuzetno lakom navigacijom i visoko optimizovanom grafikom biće u prodaji od 1. decembra.
 
„Cilj nam je da korisnicima u Crnoj Gori omogućimo najbolje iskustvo u korišćenju uređaja i da im ponudimo najnovije modele. Sa Mozillinom otvorenom web-platformom, Telenor nudi mogućnost korišćenja mobilnog interneta visokog kvaliteta i lako dostupne pametne telefone. Vjerujemo da ćemo pristupom unaprijeđenim lokalnim aplikacijama i sadržajima doprinijeti povećanju broja korisnika mobilnog interneta u Crnoj Gori“, rekao je Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.
 
U prvoj polovini ove godine, na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija (Mobile World Congress) u Barseloni, Telenor je najavio saradnju s Mozillom kako bi svojim klijentima u Centralnoj i Istočnoj Evropi mogao da ponudi mobilne telefone sa operativnim sistemom Firefox. Snažnom aktivnošću na tržištu Telenor Crna Gora je sada u mogućnosti da to i ostvari.
 
„Zadovoljstvo mi je što vidim da će naši korisnici u Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj moći da uživaju u korišćenju mobilnih telefona sa sistemom Firefox OS, čime ćemo im prije novogodišnjih praznika omogućiti da koriste internet visokog kvaliteta. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, jedan smo korak bliže povezivanju još jedne milijarde korisnika na internet“, rekao je potpredsjednik Telenor grupe i direktor Digitalnog odjeljenja Holger Husman.
 
Tristan Nitot, osnivač kompanije Mozilla Europe i ambasador modernih tehnologija objasnio je da je stvaranje sistema Firefox OS dio Mozilline misije da moć  interneta prenese u ruke korisnika i  omogući najbolje  iskustvo prilikom  njegovog korišćenja. „Jako smo srećni što je Telenor počeo sa ponudom prvih uređaja koji rade na sistemu Firefox OS u Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj jer će na taj način doprinijeti stvaranju dodatnih internet inovacija“, zaključio je Nitot.