Prvi Dev Talks u Crnoj Gori - Telenor spaja IT zajednicu

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PRVI DEV TALKS U CRNOJ GORI - TELENOR SPAJA IT ZAJEDNICU

Share this:

NAZAD
 
Kako bi osnažili i umrežili IT zajednicu u Crnoj Gori sa međunarodnim IT stručnjacima, Telenor će sjutra, 23. marta, sa početkom u 15 časova organizovati prvi Dev Talks u Crnoj Gori.
 
Tema prvog Dev Talks-a je „QA in the Agile Wonderland”, a gost predavač je Marko Majkić, agilni ekspert koji će govoriti o svom 35 godišnjem iskustvu u razvoju softvera, te agilnim vrijednostima, principima i praksi u kompanijama. 

Ovom prilikom Telenor poziva sve zainteresovane, ali prije svega IT profesionalce,  programere i studente da nam se pridruže kako bismo zajedno kreirali jaku IT mrežu u kojoj ćemo se povezati sa najnovijim tehnološkim trendovima i doprinijeti budućnosti tehnološke industrije. 

Kako je zbog velikog interesovanja broj mjesta ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave ovdje.

Generalni direktor Telenora Branko Mitrović kazao je da će kompanija Telenor jednom mjesečno, a nekad i češće, organizovati Dev Talks predavanja u okviru kojih će dovoditi eksterne predavače, priznate eksperte iz određene oblasti koji će sa zainteresovanima dijeliti svoje motivacione priče i znanja.

„Telenor je posvećen osnaživanju IT zajednice u Crnoj Gori i ovo je samo jedna od niza aktivnosti koje planiramo sa tim ciljem. Smatramo da upravo u razvoju IT industrije leži razvojna šansa Crne Gore što je i Vlada u svom programu označila kao prioritet i Telenor će aktivno učestvovati i doprinositi tom procesu,“ kazao je Mitrović. 

Fokusirali smo se na oblasti koje nam omogućavaju da razvijamo ključne IT kompetencije kao što su Software Development, Agile, DevOps, Architecture i Big Data.

Mitrović poručuje da je ovo jedan od načina da zajedno prelazimo nove tehnološke granice i naučimo kako one utiču na naš život, posao i budućnost. 

Za učešće na Prvom Dev Talks-u možete se prijaviti i putem naših društvenih mreža, Facebooka, Instagrama, Twittera i LinkedIna.