Prijave na konkurs za “Firefox izazov” još mjesec dana

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PRIJAVE NA KONKURS ZA “FIREFOX IZAZOV” JOŠ MJESEC DANA

‘’Firefox izazov’’ je takmičenje namijenjeno programerima koji imaju priliku da razviju aplikacije za novi mobilni Mozilla Firefox operativni sistem. Ovaj nagradni konkurs, koji je organizuje Telenor, traje od 15. jula do 15. septembra, a sa ukupnim nagradnim fondom u  iznosu od 12.000 evra biće nagrađeno pet aplikacija.

(Podgorica, 12. avgust 2013. godine.) Ostalo je još samo mjesec dana do isteka roka za prijavu na “Firefox izazov” i pripremu aplikacije koja najveštijima može donijeti nagradu od 5000 eura. Podsjećamo sve zainteresovane programere da rok za slanje prijave na konkurs ističe 10. septembra. Prijavljeni takmičari, najkasnije do 15. septembra, moraju postaviti urađenu aplikaciju na Firefox Marketplace. Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani programeri iz Crne Gore i Srbije koji ispunjavaju propozicije takmičenja.

Petočlani žiri, koji čine predstavnici Telenora i kompanija ComoYo i Mozilla, ocjenjivaće aplikacije na osnovu njihove inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrijednosti za korisnike. Specijalna nagrada u vrijednosti od 1000 eura biće dodijeljena aplikaciji koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i Internet servisa.

"Kao lider u promovisanju i primjeni inovativnih rješenja u mobilnim operativnim sistemima u Crnoj Gori, kompanije Telenor i Firefox su osmišljavanjem ovakvog konkursa željele da pruže programerima šansu da predstave svoje aplikacije zasnovane na HTML 5, koji se nalazi u osnovi pametnih telefona koji rade na Firefox operativnom sistemu. Vjerujemo da će u vremenu sve veće digitalizacije inovacija koju donosimo na tržište Crne Gore dati dobre rezultate i da će se vizija u kojoj Internet pretraživač predstavlja srž operativnog sistema pokazati kao pravo rješenje. Pozivamo još jednom sve zainteresovane da se prijave na konkurs i pokažu talenat koji posjeduju. Telenor će krajem godine lansirati pametne telefone koji rade na Firefox operativnom sistemu i već tada će biti dostupne aplikacije sa lokalnim sadržajem što će dodatno uticati na vjerujemo dobro korisničko iskustvo", izjavila je Adrijana Husić, PR Telenora.

Detaljne informacija o takmičenju i propozicijama nalaze se na Telenor sajtu, na adresi: http://www.telenor.me/cg/O-Telenoru/Kompanija-2/Firefox-izazov/