Počinje prva sezona serijala #SurfujPametno

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA POČINJE PRVA SEZONA SERIJALA #SURFUJPAMETNO

U okviru projekta ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno’’ počinje prva sezona emisija namijenjenih djeci i roditeljima, s ciljem edukacije o bezbjednosti na Internetu.

(Podgorica, 23. septembar 2013.) – Kompanija Telenor nastavlja sa edukacijom djece i roditelja o bezbjednosti na Internetu, kroz prvi serijal emisija Surfuj pametno, koje će biti dostupne na #SurfujPametno YouTube kanalu. Emisije su pripremljene u saradnji sa Televizijom Vijesti, a novi serijal će početi sa emitovanjem ove sedmice.

Emisije će sadržati savjete i informacije kada je u pitanju Internet i pametno surfovanje, zanimljivosti i tematske priloge, dok će predstavnici različitih sfera života, zajedno sa Telenor ambasadorima sigurnog Interneta, upućivati na korisne sajtove, aplikacije i programe koji omogućavaju roditeljima bolju kontrolu, a djeci sugerišu na koji način da Internet koriste pametno.

“Nakon emitovanja pilot serijala Surfuj pametno, veliki broj gledalaca javio nam se sa pozitivnim komentarima o projektu. Saglasili smo se da u devet epizoda pilot projekta nijesmo rekli sve što roditelji i djeca treba da znaju o sigurnom Interenetu, već da treba nastaviti sa ovim vidom edukacije, koji se pokazao kao veoma koristan kako za djecu, tako i za roditelje”, kazala je Adrijana Husić, koordinator projekta i PR Telenora.

Zamjenica direktora TV Vijesti Marjana Bojanić saopštila je da ova televizija nastavlja sa informisanjem najmlađih, kako bi pomogli da djeca što kvalitetnije provode vrijeme za savremenim uređajima. “Surfuj pametno emisija, koju emitujemo u vrijeme kada je porodica, uobičajeno, na okupu, nudi mnoštvo kvalitetnih i provjerenih informacija koje mogu biti od pomoći i svima ostalima koji koriste internet, ali i onima koji traže nove edukativne i zaniljive sadržaje", navela je Bojanić.

Emisija #SurfujPametno biće emitovana na TV Vijesti, utorkom u 16:15h, dok će u repriznim terminima biti prikazivana srijedom i subotom.

Sve do sada emitovane epizode mogu se pogledati i na #SurfujPametno YouTube kanalu (http://www.youtube.com/user/SurfujPametno).