Počinje peti Telenor Forum mladih

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA POČINJE PETI TELENOR FORUM MLADIH

Share this:

NAZAD
 
U petak, 8. decembra, počeće peti po redu Telenor Forum mladih, koji će se tokom četiri dana održavati u Oslu. Događaj i ove godine Telenor organizuje u saradnji sa Nobelovim centrom za mir. 

Crnu Goru na ovogodišnjem Forumu predstavljaju Danica Čelebić i Luka Petrić, koji su dio grupe od 24 učesnika iz zemalja Evrope i Azije u kojima Telenor posluje. Danica i Luka izabrani su od gotovo 8.000 prijavljenih kandidata u 12 zemalja. Tokom trajanja Foruma, učesnici će biti podijeljeni u timove, i raditi na pronalasku  digitalnih rješenja za ostvarenje Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Danica Čelebić (26) jedan je od osnivača NVO Internet Society Crna Gora i nastoji da unaprijedi život mladih uz pomoć digitalnih tehnologija. 

Luka Petrić (21), student Mašinskog fakulteta, učestvuje u radu studentskih organizacija i brojnim projektima povezanim sa digitalnim tehnologijama. 

Tokom boravka u Oslu, učesnici će prisustvovati događajima organizovanim u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir. Ove godine, nagrađena je  međunarodna kampanja ICAN za smanjenje i uništavanje nuklearnog oružja u svijetu. 

Učesnici Foruma mladih radiće na rješavanju globalnih izazova do maja naredne godine, kada će svoje rezultate predstaviti na okupljanju u Bangkoku