Osnovana Telenor fondacija

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OSNOVANA TELENOR FONDACIJA

Telenor nastavlja misiju društveno odgovornog poslovanja i investiranja u lokalnu zajednicu.

Podgorica, 12. maj 2014. godine - Telenor Fondacija, čiji je cilj promocija i razvoj koncepta društvene odgovornosti u Crnoj Gori, večeras je zvanično predstavljena javnosti.

Kompanija Telenor, u sklopu koje će funkcionisati Fondacija, na ovaj način započinje sprovođenje jedinstvenog koncepta korporativne društvene odgovornosti u Crnoj Gori kroz nove projekte i podršku lokalnoj zajednici. Fondacija će biti fokusirana prije svega na osnaživanje mladih, njihovu edukaciju i profesionalno usavršavanje u skladu sa misijom ‘’Internet za sve’’.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije i izvršni direktor Telenora Majkl Malvebo kazao je da je društvena odgovornost važna za Telenor i zaposlene u Telenoru.
„Obogaćeni iskustvom iz prethodnih godina, spremni smo da napravimo naredni korak i kao odgovorna kompanija preuzmemo i nove izazove. Kroz Telenor Fondaciju ulagaćemo u razvoj mladih kroz oblast Interneta, nastojati da Internet postane dio života svakog građanina Crne Gore ma u kom dijelu zemlje da živi. Takođe, nastavićemo da jačamo svijest i edukujemo o sigurnom digitalnom okruženju kao što to radimo već tri godine kroz Surfuj pametno inicijativu“, rekao je Malvebo na zvaničnom otvaranju Fondacije.

Prvi projekti Fondacije biće realizovani u junu. Pored projekata koje će inicirati Fondacija, Telenor će na ovaj način podržati i inicijative drugih subjekata kroz projekte kojima će aplicirati u narednom periodu, a u skladu sa pravcima djelovanja Fondacije.
“U Telenoru smo svjesni odgovornosti koju imamo kao lider u telekomunikacionoj industriji, zbog čega se trudimo da društvu pomognemo u onome u čemu smo najbolji. Pored promovisanja kvalitetnih, edukativnih i zabavnih aspekata interneta, proširićemo započeti rad na stvaranju sigurnog digitalnog okruženja”, saopštila je Adrijana Husić, menadžer Fondacije. Ona je poručila da će se Fondacija uvijek truditi da prepozna probleme u zajednici, pokrene ljude na akciju i svojim društveno odgovornim djelovanjem napravi razliku u društvu.

Telenor je među prvim kompanijama u Crnoj Gori koje su prepoznale potrebu razvoja komunikacija i digitalnog okruženja. Osnivanjem Fondacije, dodatno želimo da unaprijedimo i shvatanje i koncept društvenog poslovanja u Crnoj Gori, u saradnji sa partnerima i svim zainteresovanim stranama.

Telenor Fondacija je osnovana u aprilu, kao nevladina organizacija. Upravni odbor Fondacije, koji će odlučivati o projektima, čine predstavnici Telenora: izvršni direktor Majkl Malvebo, direktor korporativnih komunikacija i ljudskih resursa Stevan Milić i direktor korporativnih poslova Ivica Ivanović, kao i direktor za marketing i prodaju u kompaniji Domen Nataša Đukanović i profesor na Ekonomskom fakultetu Anđelko Lojpur. Menadžer Fondacije biće Adrijana Husić.