Nova era komunikacija u Crnoj Gori

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NOVA ERA KOMUNIKACIJA U CRNOJ GORI

Izvršni Direktor Telenora, gda Kaaren Hilsen, je danas najavila testiranje mreže nove generacije, koja ce podržati buduce inovativne proizvode i servise na crnogorskom tržištu: “Vrlo smo ponosni danas jer smo prvi operator u Crnoj Gori i jedan od prvih u Evropi koji donosi 6 puta vecu brzinu korisnicima u odnosu na tradicionalne 3G mreže.
Naši korisnici sve više trebaju pristup informacijama, komunikaciji i zabavi na svojim mobilnim uredajima – bilo gdje i u svakom trenutku.  Vrlo smo  zadovoljni što cemo testnim lansiranjem naše 4G mreže napraviti važan korak naprijed.’’

Zamjenik izvršnog direktora za tehnicke poslove, gdin Atiq Ahmad, naglasio je:  “Ovaj tehnicki test 4G/LTE mreže je znacajan jer je baziran na našoj vodecoj mreži i postavlja osnove dodatnim koristima koje ce ostvariti naši korisnici u buducnosti.’’

Tokom posljednjih 15 godina Telenor je lider u implementaciji globalnih telekomunikacionih trendova i inovacija na domacem tržištu. Danas nastavljamo sa tom tradicijom lansirajuci 4G/LTE mrežu, bežicnu tehnologiju koja omogucava HD video prenos u realnom vremenu, online igrice , mobilnu komunikaciju i ostala iskustva putem mobilnog interneta. 4G/LTE omogucava znacajno veci protok podataka, i do 6 puta brže nego što je to moguce danas.

Telenor još jednom potvrduje svoju posvecenost inovacijama, razvoju i rastu Crne Gore kao i zadovoljavanju potreba korisnika, cineci Telenor njihovim prirodnim izborom za zadovoljenje svih komunikacionih i informacionih potreba.