Naplata takse na SIM kartice od 7.7.2012.

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA NAPLATA TAKSE NA SIM KARTICE OD 7.7.2012.

Share this:

NAZAD
 
Naplata takse u iznosu od 1 EUR mjeseceno na aktivne pripejd i postpejd SIM kartice pocece od 7. jula 2012.
 
Na osnovu clana 5 stav 1 Zakona o taksama na pristup odredenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakusticnih i akusticnih uredaja (Sl. List CG br. 28/12) Telenor je obavezan da obracunava, obustavlja i uplacuje taksu na aktivne pripejd i postpejd SIM kartice, u iznosu od 1 euro mjesecno. Na navedeni iznos takse ne obracunava se PDV.
 
Taksa na aktivne SIM kartice, u fiksnom mjesecnom iznosu, uvedena ovim Zakonom obracunavace se, naplacivati i uplacivati u budžet države Crne Gore, pocev od 7.7.2012. do 1.1.2014. godine.
Telenor ce ovu zakonsku obavezu izvršiti na sljedeci nacin:
 
Za postpejd korisnike - taksa biti iskazana na redovnom mjesecnom racunu, kao posebna stavka i to pocev od julskog racuna (dospijeva na naplatu u avgustu).

Za pripejd korisnike - prvi poziv u mjesecu u kojem se obracunava taksa je uslov za naplatu iste i ostvarice se umanjenjem pripejd racuna za iznos takse.

Pod aktivnim SIM karticama, u smislu Zakona, podrazumijevaju se sve registrovane SIM kartice sa najmanje jednim odlaznim pozivom u mjesecu na koji se obracunava taksa.