Majkl Malvebo novi počasni konzul Norveške u Crnoj Gori

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA MAJKL MALVEBO NOVI POČASNI KONZUL NORVEŠKE U CRNOJ GORI

Share this:

NAZAD
 
Ambasador Norveške u Crnoj Gori poručio da će saradnja dvije zemlje biti unaprijeđena, a kroz bilateralnu pomoć ova skandinavska zemlja usmjeriće u 2014. godini Crnoj Gori tri miliona eura.
 
(Podgorica, 27. mart 2014.) – Konzulat Norveške večeras je organizovao prijem na kojem je, uz prisustvo zvaničnika i predstavnika diplomatskog kora, predstavljen novi počasni konzul ove zemlje u Crnoj Gori Majkl Malvebo, direktor kompanije Telenor.
 
Ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Nils Ragnar Kamsvag pozdravio je imenovanje i novi angažman izvršnog direktora Telenora, kompanije koja pored Crne Gore uspješno posluje na još 13 tržišta.
 
„Imenovanje gospodina Malveba za počasnog konzula Norveške značiće još bolje konzularne usluge za sve veći broj norveških posjetilaca i turista u Crnoj Gori. Pored ovoga, njegov poslovni angažman mu omogućava da podstiče dalja norveška ulaganja u Crnoj Gori“, rekao je ambasador Nils Ragnar Kamsvag. On je poručio da će Norveška nastaviti program bilateralne pomoći Crnoj Gori, koji će ove godine biti milion eura veći nego prošle i iznositi tri miliona eura.
Novoimenovani počasni konzul istakao je da je ponosan na svoju novu poziciju, kao i da je dodatno inspirisan u promovisanju i povezivanju Norveške i Crne Gore, zemlje u kojoj trenutno živi i radi.
 
„Nadam se da ću kroz poziciju izvršnog direktora jedne od najvećih stranih firmi u Crnoj Gori, ali i kroz diplomatski angažman doprinijeti jačanju ekonomskih veza između dvije zemlje i boljoj valorizaciji potencijala za saradnju. Prije svega, radićemo na promovisanju Crne Gore i njenih turističkih potencijala, a uspostavljanje direktne avio linije između Tivta i Osla jedan je od prvih koraka u tom procesu“, poručio je Malvebo.
 
Konzulat Kraljevine Norveške u Crnoj Gori otvoren je u decembru 2012. godine, s ciljem pružanja konzularnih usluga za građane dviju zemalja.