Lansirana aplikacija „Pomozi sebi i drugima”

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA LANSIRANA APLIKACIJA „POMOZI SEBI I DRUGIMA”

Share this:

NAZAD
 
Crveni krst Crne Gore, uz podršku Telenor fondacije, kreirao je mobilnu aplikaciju  „Pomozi sebi i drugima”, koja je od danas dostupna korisnicima Android i iOS operativnih sistema.  

Aplikacija sadrži detaljne informacije o radu Crvenog krsta, reagovanju u redovnim i vanrednim okolnostima, pružanju prve pomoći, humanitarnom radu. Cilj kreiranja aplikacije je da informiše što veći broj ljudi o zdravstvenim programima Crvenog krsta, ugroženim grupama kojima je potrebna pomoć, kao i  djelovanju u slučaju nesreća, kao što su poplave, zemljotresi ili požari. Takođe, svi zainteresovani mogu dobiti osnovna znanja o pružanju prve pomoći u različitim situacijama, poput  povreda ili zdravstvenih tegoba. Putem aplikacije korisnici mogu saznati više i o dobrovoljnom davalaštvu krvi i prevenciji HIV-a. Mladi mogu dobiti više informacija kako da se priključe širokoj mreži volontera Crvenog krsta i aktivno doprinose pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija.  

Još jedna prednost aplikacije je i to što se može koristiti i offline, tako da korisnici u svakom trenutku mogu pronaći neophodne informacije.

Aplikacija je kreirana uz podršku Telenor fondacije, u okviru šestog konkursa za podršku društveno odgovornim projektima, „Uključi se digitalno”. Za doprinos ispunjavanju humanitarnih zadataka  i misije Crvenog krsta, Telenor fondaciji uručena je zahvalnica, povodom obilježavanja 29. novembra, Dana Crvenog krsta Crne Gore. To je najstarija humanitarna organizacija u Crnoj Gori, koja ove godine obilježava 143 godine od osnivanja.