Kultura na klik

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA KULTURA NA KLIK

Telenor Fondacija i NVO „Kutak“ realizuju projekat „Kilk za kulturu“, koji ima za cilj da informacije iz oblasti kulture učini dostupnijim. Sa tom namjerom kreiran je portal ,,Culture Corner“, koji sadrži sve neophodne informacije o kulturnim događajima, a od sada  posjetioci portala mogu istraživati i  sveobuhvatnu bazu o crnogorskim umjetnicima.

Portal omogućava umjetnicima da kreiraju svoj umjetnički profil na kojem će moći da postave biografiju i predstave svoje autorske radove. Svi zainteresovani mogu otvoriti kategoriju „Umjetnici“ na portalu, i na brz i jednostavan način promovisati svoj rad.

Osim informacija o umjetnicima, portal nudi i mogućnost rezervacije ulaznica za kulturne događaje. Kroz saradnju sa organizacijama i centrima za kulturu u Crnoj Gori, ljubitelji umjetnosti i kulture moći će na efikasniji način da dobiju informacije i rezervišu ulaznice za željeni događaj. Portal je dostupan na engleskom i na ruskom jeziku.

,,Prepoznali smo značaj ideje i pozitivni efekat koji će imati, jer vjerujemo da projekti koji imaju za cilj osnaživanje kulture u Crnoj Gori zaslužuju punu podršku cijelog društva “, istakla je Nataša Đurđić, menadžerka Telenor Fondacije.

Podsjećamo, Telenor Fondacija je u maju realizovala treći konkurs za podršku društveno odgovornim projektima, koji upotrebom digitalizacije nastoje riješiti aktuelne izazove u zajednici.