Kompanija Telenor podržava digitalnu zajednicu

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA KOMPANIJA TELENOR PODRŽAVA DIGITALNU ZAJEDNICU

Share this:

NAZAD
 
Autori dva pobjednička video rješenja sa konkursa u Crnoj Gori učestvovali na Telenor Samitu mladih u Oslu.
 
(Podgorica, 16. decembar 2013. godine) – Telenor Grupa ugostila je 25 mladih preduzetnika, koji u svojim zajednicama aktivno učestvuju u popularisanju komunikacija i tehnologije, na prvom Samitu mladih koji je održan od 9. do 11. decembra u Oslu. Porijeklom iz različitih krajeva Evrope i Azije, u Nobelovom centru za mir prikazali su svoje ideje u kojima mobilna tehnologija može pružiti rješenja za društvene i ekonomske izazove.
 
Crnu Goru su predstavljali Anton Jurovicki i Filip Marković, koje je petočlani žiri izabrao kao autore najkreativnijih i najprimjenjljivijh ideja.
Anton Jurovicki, je ponosan što je predstavljao Crnu Goru na ovakvom događaju i u svom video fajlu prikazao moć Interneta. “Besprijekorna organizacija brojnih aktivnosti je svim učesnicima omogućila da se jednostavno uklopimo u Telenorov ekosistem i steknemo nove vještine i kontakte. Slušajući ljude iz kompanija kao što su Facebook, Twitter, Firefox, Wikipedia i top menadžment Telenor grupacije mi je proširilo poznavanje oblasti kojom se bavim. Kruna samog Samita je bez sumnje bilo prisustvovanje svečanoj ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za mir, što je zaista jedinstvena privilegija. Vratio sam se sa potpunom drugačijom percepcijom na svijet telekomunikacija i mobilne industrije” kazao je Jurovicki.
 
"Samit je prije svega bio sastajalište mnogih nacija, različitih perspektiva, mišljenja i nevjerovatno talentovanih mladih ljudi. Svakog od njih je vodila ideja o boljem svijetu koji smo iz različitih tački gledišta trebali poboljšati upotrebom mobilnih tehnologija, za sada samo putem teorija i planova. Ovo okupljanje je svakom od nas usadilo mnoge nove perspektive i emocije o pogledu na  tehnologije, svijet i ljude u njemu.” rekao je Filip Marković, koji je obradio temu upotrebe mobilnih telefona.
PR Telenora, Adrijana Husić, saopštila je da kompanija Telenor prepoznaje posvećenost i trud koji su učesnici uložili u stvaranje radova i da je za cijeli Telenor tim ovo bilo novo iskustvo. “Oni su glas digitalne generacije koja ima želju da uvodi promjene u svom društvu. Mladi ljudi u potpunosti razumiju kako povezanost i pristup Internetu mogu igrati ulogu u poboljšanju društva, a mi smo ponosni što im možemo pružiti podršku u realizaciji njihovih ideja i pomoći da svojim projektima dođu do šire publike“ dodala je Husić.
 
Samit mladih je nova globalna inicijativa Telenor grupe, a zamišljen je kao mjesto za razmjenu ideja o načinima na koje mobilne komunikacije i Internet podstiču rast i mijenjaju društvo.
Domaćin Samita bio je Jon Fredrik Baksas, generalni direktor Telenor grupe, a inicijativa je pokrenuta u saradnji sa Nobelovim centrom za mir. Ovaj projekat Telenor grupa je pokrenula na 13 tržišta u regionu Skandinavije, centralne i istočne Evrope i Azije