Još bolji postpejd dodaci u Telenor mreži

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA JOŠ BOLJI POSTPEJD DODACI U TELENOR MREŽI

Share this:

NAZAD
 
Telenor je predstavio nove postpejd tarifne dodatke za minute, poruke i Internet.
 
(Podgorica, 26. jun 2014.) - Kompanija Telenor je za svoje korisnike pripremila nove postpejd tarifne dodatke koji će im pružiti još bolje korisničko iskustvo u Telenor pametnoj mreži. Veliki izbor novih tarifnih dodataka omogućava korisnicima da odaberu ono što najviše odgovara njihovim potrebama i uz povoljne uslove sebi obezbijede dodatne minute, internet saobraćaj ili veći broj poruka.
 
„Zadovoljstvo nam je da svojim korisnicima predstavimo nove postpejd tarifne dodatke koji dodatno unaprijeđuju usluge Telenor pametne mreže. Stavljajući potrebe naših korisnika na prvo mjesto, pripremili smo nove tarifne dodatke i na taj način im obezbijedili pristupačniju mobilnost koja prati tempo modernog stila života i potrebe za intenzivnijom komunikacijom“, saopšteno je iz kompanije Telenor.
 
U okviru postpejd dodataka koji nude minute, korisnici imaju mogućnost da odaberu tarifni dodatak „3000 Telenor minuta“ koji uključuje 3000 minuta mjesečno u okviru Telenor mreže u nacionalnom saobraćaju po cijeni od 3,95 eura.
 
Novi postpejd tarifni dodataci za Internet „200 MB svaki mjesec“, „500 MB svaki mjesec“ i „1000 MB svaki mjesec“ korisnicima su dostupni po cijenama od 1,95 do 4,45 eura. U okviru ovih tarifnih dodataka korisnik dobija svakog mjeseca dodatne megabajte za internet saobraćaj po brzini definisanoj paketom na koji je korisnik pretplaćen. Pored toga, na raspolaganju je i dodatak „500 MB jedan mjesec“ jednokratno korisniku omogućava dodatnih 500 MB internet saobraćaja po cijeni od 3,95 eura.
 
Tarifnim dodatkom „500 SMS“, po cijeni od 2,95 eura, korisnik na raspolaganju ima 500 poruka mjesečno koje može iskoristiti za SMS komunikaciju ka svim brojevima u Crnoj Gori i Srbiji.
 
Dodaci se mogu aktivirati slanjem odgovarajućeg koda SMS porukom na broj 1477, preko menija *123# i kroz mobilnu aplikaciju 123 Meni, kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1188 ili posjetom najbližoj Telenor prodavnici.