Još 35 novih ambasadora sigurnog Interneta

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA JOŠ 35 NOVIH AMBASADORA SIGURNOG INTERNETA

Share this:

NAZAD
 
Nakon radionica vršnjačke edukacije za djecu iz centralne regije, Telenorova misija edukovanja učenika osnovnih škola o bezbjednoj upotrebi Interneta se nastavlja. Ovog vikenda predstavnici kompanije zajedno sa partnerima edukovali su ambasadore sigurnog Interneta iz južnih opština Crne Gore.
 
(Bar, 22. mart 2014. godine) – Kompanija Telenor u saradnji sa partnerima održala je danas trening radionicu za 35 učenika osnovnih škola iz južnih opština, koji su dio druge generacije ambasadora sigurnog Interneta. Radionica je održana u osnovnoj školi „Blažo Jokov Orlandić“, a učenicima su osnovna znanja o pravilima ponašanja na Internetu, mogućnostima koje pruža i razvoju i bezbjednosti ove globalne mreže prenijeli predstavnici Telenora, Udruženja Roditelji, Ministarstva prosvjete i PR agencije Represent Communications.

 
„Internet je danas neizbježan dio naših, ali i života naše djece, zbog čega ih je potrebno edukovati o pravilnim načinima korišćenja mreže. Telenor kroz drugu godinu sprovođenja inicijative „Osvoji Internet, surfuj pametno“ iskazuje svoju punu posvećenost stvaranju sigurnog digitalnog okruženja za generacije koje dolaze, ukazujući da Internet može biti zabavno i sigurno mjesto ukoliko svi damo doprinos i aktivno se uključimo u kreiranje okruženja i atmosfere koja omogućava prije svega djeci da iskoriste sve potencijale Interneta“, kazala je Adrijana Husić, PR Telenora i koordinator ovog projekta.
 
Predstavnik Udruženja Roditelji Duško Mihailović ocijenio je da je ove godine organizacija radionica za ambasadore sigurnog Interneta znatno složenija, jer su obuhvaćene sve crnogorske opštine. „Ipak, sve ono što dobijamo zauzvrat prosto je vrijedno tog dodatnog napora. Današnje generacije djece, koja su digitalni domoroci, teško je zainteresovati za analogne stvari. Surfuj pametno inicijativa njima je bliska i prije svega potrebna, a najbolje u svemu je to što im se ono što ih zanima približava jezikom koji oni odlično razumiju”, rekao je Mihailović.
 
Treninzi za drugu generaciju ambasadora sigurnog Interneta počeli su u februaru, nakon čega su učenici dijelili stečeno znanje sa svojim vršnjacima u osnovnim školama u centralnoj regiji zemlje. Kroz 89 radionica u 19 osnovnih škola iz Podgorice, Danilovgrada, Cetinja, Nikšića i Plužina 40 vršnjačkih edukatora kroz radionice vršnjačke edukacije poslalo je poruke o tome kako bezbjedno surfovati Internetom. Ove radionice obuhvatile su 2141 učenika šestog i sedmog razreda osnovnih škola iz navedenih gradova. Radionice vršnjačke edukacije sada će raditi ambasadori sigurnog Interneta u centralnoj regiji, i to tokom aprila mjeseca. Nakon toga, u maju mjesecu, Surfuj pametno ekipa će se fokusirati na sjeverni dio Crne Gore.
 
Partneri na projektu su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo prosvjete, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.