Izazovno okruženje uticalo na rezultate u trecem kvartalu 2012

O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA IZAZOVNO OKRUŽENJE UTICALO NA REZULTATE U TRECEM KVARTALU 2012

Uprkos stabilnoj ljetnjoj sezoni, izazovno makro-ekonomsko okruženje nastavilo je da utice na poslovanje u trecem kvartalu.

Prihodi Telenora u trecem kvartalu 2012. iznosili su 24.4 miliona eura što je 4,2% manje u odnosu na isti period prošle godine, iskljucujuci efekat uskladjenja iz prethodnih godina . EBITDA je na nivou prošlogodišnje i iznosila je 53,3%, jer je smanjenje prihoda neutralisano smanjenjem troškova. Tržišno ucešce Telenora u ukupnom broju korisnika na kraju treceg kvartala 2012. iznosilo je 40,6%.

Izvršni direktor Telenora, Kaaren Hilsen rekla je da ‘’uprkos izazovnoj ekonomskoj situaciji ostacemo fokusirani na jacanju crnogorskog tržišta kroz naše ponude. Proizvodi i servisi koji su orijentisani prema korisnicima, kao i investiranje u dodatne kapacitete mreže naš su prioritet i osnova dugorocne posvecenosti crnogorskim korisnicima.’’

Kao pionir i lider na polju društvene odgovornosti, Telenor je u velikoj mjeri usmjeren na ulaganje u buduce generacije kroz projekat sigurnog Interneta koji ima za cilj da ojaca vezu izmedu roditelja i djece u digitalnom okruženju