Izabrani crnogorski predstavnici za Samit mladih u Oslu

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA IZABRANI CRNOGORSKI PREDSTAVNICI ZA SAMIT MLADIH U OSLU

Share this:

NAZAD
 
Majkl Malvebo, izvršni direktor kompanije Telenor razgovarao sa pobjednicima Samita mladih i ohrabrio njihovo dalje aktivno učešće u unapređivanju društva u kojem živimo.
 
(Podgorica, 13. novembar 2014. godine) – Na Telenor Samitu mladih, koji će biti održan od 9. do 11. decembra u Oslu, Crnu Goru će predstavljati Jovana Biga (20) i Nemanja Ostojić (21), koji su, po mišljenju petočlanog stručnog žirija, svojim idejama na najbolji način predstavili doprinos tehnologija društvenom razvoju. Jovanu i Nemanju je u upravnoj zgradi Telenora ugostio izvršni direktor kompanije, Majkl Malvebo, koji je izrazio zadovoljstvo što naše društvo ima mlade ljude koji svojom kreativnošću pokreću promjene. 

 
„Želio sam da od naših pobjednika čujem šta ih je inspirisalo da se prijave ovim idejama, jer sam u njihovim prezentacijama uočio posvećenost i energiju koju jednom društvu mogu da donesu samo mladi. Razmijenili smo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u digitalnom društvu, a ovaj dinamični duo željno isčekuje boravak u Oslu. Ubijeđen sam da je ovo samo početak dvije uspješne preduzetničke karijere, a kompanija Telenor i Telenor Fondacija će im i ubuduće pružati podršku“, kazao je Malvebo. 
 
Jovana Biga je u svom video fajlu predstavila projekat čiji je cilj iskorjenjivanje vršnjačkog, ali i ostalih vrsta zlostavljanja na internetu. Nemanja Ostojić će prezentovati ideju za pokretanje preduzetništva među mladima, koja će direktno uticati na smanjenje nezaposlenosti. Pobjednike je izabrao petočlani žiri u sastavu: Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije, Nataša Đurđić iz kompanije Represent Communications i zaposleni u Telenoru Tamara Džuver, Ana Vojvodić i Ivan Dašić. Ovi stručnjaci u poljima digitalne komunikacije, dospjele prijave su ocjenjivali na osnovu inovativnosti rješenja i primjenljivosti ideje.
 
Samit mladih je globalna inicijativa Telenor grupe koja se organizuje drugu godinu zaredom, a zamišljen je kao mjesto za razmjenu mišljenja o načinima na koje mobilne komunikacije i internet podstiču rast i mijenjaju društvo. U Oslu će se okupiti 28 učesnika iz svih evropskih i azijskih zemalja u kojima Telenor posluje, a mladi će imati priliku da na brojnim radionicama razvijaju svoje ideje, upoznaju lidere i globalne stručnjake iz Telenor grupe i Nobelovog centra za mir, kao i da prisustvuju svečanostima povodom dodjele Nobelove nagrade za mir.