INFOFEST: Osvoji Internet, surfuj pametno

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA INFOFEST: OSVOJI INTERNET, SURFUJ PAMETNO

Share this:

NAZAD
 
Na ovogodišnjem Infofestu, kompanija Telenor je predstavila projekat Osvoji Internet, surfuj pametno koji je nedavno lansiran na Forumu u sklopu pilot faze projekta Spajamo generacije.
Nakon uspješno realizovane pilot faza projekta Spajamo generacije, Telenor ce sa partnerima iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije kao i Ministarstvom prosvjete i sporta nastaviti projekat edukacije osnovaca o Internetu.
 
Ana Radulovic, zamjenik izvršnog direktora za korporativne poslove, istakla je da je ‘’ovaj projekat logican nastavak i stepenica više u našim naporima da Internet i digitalni svijet ucinimo sigurnijim prije svega za djecu ali i za njihove roditelje, nastavnike… Partnerstvo sa dva Ministarstva – Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo prosvjete i sporta, ali i sa osnovnim školama sa kojima smo realizovali pilot fazu projekta omogucili su nam da napravi nacin zapocnemo izgradivanje pravog sistema vrijednosti ponašanja u digitalnom svijetu.’’
U Telenoru isticu da je podrška brojnih pojedinaca koji su ucestvovali u edukaciji 20 ambasadora sigurnog Interneta, i angažovanje i interesovanje samih ambasadora bili kljucni faktor da se premaše ocekivanja koja su postavljena na pocetku.
 
Oko 40 radionica vršnjacke edukacije za preko 1000 ucenika VI i VII razreda 5 osnovnih škola konacni su ishod pilot faze koja je zapoceta u februaru ove godine. Tokom 6 mjeseci projekta, organizovan je niz treninga za ambasadore sigurnog Interneta kako bi se na najbolji nacin uz eksperte iz ove oblasti pripremili da prenose znanje svojim vršnjacima. Koliko su u tome uspjeli najbolje je pokazao kviz I Genius gdje su svi takmicari pokazali veliko znanje pa su finese odlucivale ko ce doci do prva tri mjesta. Ucenje uz zabavu i druženje je nešto što je pratilo sve aktivnosti ovog projekta.
 
‘’Kako se ponašati na internetu, zaštita licnih podataka i korišcenje chat-a i društvenih mreža teme su koje bile u fokusu svih aktivnosti, a u tom pravcu i nastavljamo projekat.’’ istakla je Adrijana Husic, specijalista za odnose sa javnošcu i društveno odgovorno poslovanje. ‘’Stalna komunikacija i velika angažovanost ucesnika, koji su dijelili ideje i iskustva, kako biti sigurniji na Internetu, omogucili su da se ovladaju vještine  sigurnog rada na racunaru. Projekat nastavljamo i to aktivnostima u 10 gradova i 20 osnovnih škola. U ovoj fazi cemo takode raditi i sa roditeljima kako bismo dodatno promovisali samu ideju projekta a to je da edukacijom spajamo generacije.’’