Idejama i tehnologijom povezuju svijet

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA IDEJAMA I TEHNOLOGIJOM POVEZUJU SVIJET

Share this:

NAZAD
 
Telenor Samit mladih okupio mlade preduzetnike iz različitih krajeva Evrope i Azije.
 
(Podgorica, 22. decembar 2014. godine) – Telenor Grupa je i ove godine bila domaćin za 27 mladih preduzetnika koji su od 9. do 11. decembra iz 14 zemalja došli u Oslo sa jednom ciljem: primjena digitalne komunikacije u društvenim promjenama. U Nobelovom centru za mir su razmjenom ideja i predstavljanjem svojih projekata došli do zaključka da više ne postoje lokalni problemi, i da uz određena prilagođavanja prava rješenja mogu biti primijenjena u bilo kojem dijelu svijeta. Crnu Goru su predstavljali Jovana Biga i Nemanja Ostojić, koje je petočlani žiri izabrao kao autore najkreativnijih i najprimjenjljivijh ideja. 


„Telenor Samit Mladih je zaista neprocjenjivo iskustvo. Iz Osla se vraćamo inspirisani, puni utisaka i sa novim idejama. Kao ljubitelju tehnologija, posebne uspomene će mi ostati selfiji sa princem Norveške i dobitnicima Nobelove nagrade. Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo, i već sada sam ljubomorna na ljude koji će imati priliku da sljedeće godine prisustvuju Telenor Samitu mladih”, kazala je Jovana Biga, koja je u Oslu predstavila projekat čiji je cilj iskorjenjivanje vršnjačkog, ali i ostalih vrsta zlostavljanja na internetu.
 
„Konferencija je bila ispunjena raznim predavanjima, prezentacijama i radionicama. Predavači na Samitu su bili krajnje inspirativne ličnosti, od direktora UNICEF-a i WikiMedia pa sve to nekadašnjih zaposlenih u kompaniji Google, a sada uspješnih preduzetnika. Posebno iznenađenje za sve nas je svakako bilo gledanje prenosa dodjele Nobelovih nagrada za mir, i prisustvovanje  koncertu nakon ceremonije. Na kraju bih želio da se zahvalim Telenoru na ovoj nevjerovatnoj prilici i definitivno se radujem našoj budućoj saradnji”, dodao je Nemanja Ostojić, koji nastavlja da radi na projektu pokretanja preduzetništva kod mladih. 
 
„Jovana i Nemanja su se vratili bogatiji za mnoga iskustva i što je još važnije, sa tačnom vizijom kako njihovi projekti treba da se razvijaju. Tokom Samita su prezentovali svoje ideje i sa našim kolegama iz Telenora postavili prioritete koji treba da se ostvare na polju digitalnih komunikacija u narednoj godini. Uvjeren sam da će 27 učesnika prenositi ideje Samita mladih širom 14 zemalja odakle dolaze. Ovo će dalje inspirisati još veći broj mladih ljudi da doprinesu društvima iz kojih potiču kroz razvoj digitalnih servisa“, istako je je izvršni direktor Telenora Michael Malvebo koji je prije odlaska u Oslo imao priliku i da se upozna sa dvoje mladih crnogorskih preduzetnika.