Finansijski rezultati za treći kvartal 2013.

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI ZA TREĆI KVARTAL 2013.

Share this:

NAZAD
 
31. oktobar 2013 – Prihodi Telenor Crna Gora u trećem kvartalu 2013. godine iznosili su 21.9 miliona EUR. Ne računajući promjene u domaćim cijenama interkonekcije i pozitvno računovodstveno usklađivanje evidentirano prošle godine, prihodi su smanjeni za 7%, kao rezultat smanjene baze korisnika i nižih prihoda od inbound roaminga.
 
Telenor Crna Gora je zadržao lidersku poziciju na tržištu sa učešćem od 38.5 procenata u ukupnom broju korisnika na kraju trećeg kvartala 2013.
 
„Telenor je u potpunosti posvećen jačanju i osnaživanju društva, kao i pružanju jedinstvenog i najboljeg korisničkog iskustva. Naša posvećenost se ogleda u stalnom obezbjeđivanju i jačanju infrastrukture i uvođenju novih servisa koji podstiču napredak i promjene. Ovo je potvrda naše posvećenosti da se širimo i jačamo kvalitet koji garantuje dobro korisničkog iskustvo, što je ujedno i naš prioritet.'', rekao je Michael Malvebo, izvršni direktor Telenor Crna Gora.
 
U trećem kvartalu 2013, Telenor grupa je izvjestila o prihodima od NOK 26 biliona, što predstavlja organski rast od 1%. EBITDA, prije drugih oporezivanja, iznosila je NOK 9.6 biliona, dok je EBITDA margina 37%, a operativni cash flow NOK 5.9 biliona.

Telenor Crna Gora (www.telenor.me) dio je Telenor grupe, šestog po veličini operatora na svijetu sa 150 miliona korisnika na 12 tržišta. Telenor je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori sa investicijom od 22 miliona eura u posljednjih 5 godina. Sa korisničkom bazom od 432000 korisnika, Telenor omogućava ljudima svakodnevno da uživaju dobrobiti komunikacija i povezanosti. Telenor Crna Gora ima 13 poslovnica u 11 gradova i zapošljava 285 ljudi.