Finansijski rezultati u drugom kvartalu 2014. godine

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA FINANSIJSKI REZULTATI U DRUGOM KVARTALU 2014. GODINE

Share this:

NAZAD
 
Prihodi Telenora Crna Gora u drugom kvartalu 2014. godine iznosili su 15,9 miliona EUR. Ne računajući promjene u cijenama interkonekcije, prihodi su smanjeni za 4% u odnosu na isti period prošle godine.
 
Telenor Crna Gora je zadržao lidersku poziciju na tržištu na kraju drugog kvartala 2014. godine. Ukupan broja korisnika iznosio je 371 hiljadu, što je 5% manje u odnosu na isti period prošle godine.
 
‘’Ekonomska situacija u Crnoj Gori je bila teška i u drugom kvartalu 2014. godine, dok je tržište telekomunikacija obilježilo ranije započeto snižavanje cijena domaće interkonekcije. Turistička sezona, koja ima značajan uticaj na ekonomsku situaciju i tržište u globalu, započela je u ovom kvartalu i to vrlo nepredvidivo pa će se pravi rezultati vidjeti tek u trećem kvartalu'', rekao je Michael Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.
 
Jaka konkurencija na tržištu je i dalje prisutna, dok se korisnici sve više okreću pametnim telefonima i novim servisima. Zauzvrat, Telenor je i dalje fokusiran na potrebe svojih korisnika, zadržavajući lidersku poziciju uz solidnu profitabilnost. Značajno investiranje je nastavljeno kroz projekat redizajniranja naših prodavnica u 13 crnogorskih gradova i širenje prisutnosti, a kompletan projekat će biti gotov tokom trećeg kvartala ove godine. Ovakvim radom i uz kontinuirane investicije u servise lake za korištenje, pametnu i 4G mrežu, osiguraćemo da naši korisnici koriste sve ove usluge uz najbolje korisničko iskustvo. Telenor takođe nastavlja da investira u Crnu Goru kroz društveno odgovorne aktivnosti, ali rad nedavno osnovane Telenor Fondaciju.
 
U drugom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,8 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,6 odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,61 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 36 odsto, a operativni novčani tok je od 5,6 milijardi norveških kruna.
 
Telenor Crna Gora (www.telenor.me) dio je Telenor grupe, jednog od najvećih svjetskih mobilnih operatora, koji ima 160 miliona korisnika na 13 tržišta. Investirajući oko 22 miliona EUR u posljednjih 5 godina, Telenor je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori. Sa 371000 korisnika, Telenor pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Telenor Crna Gora ima 13 prodavnica u 13 gradova i zapošljava 304 ljudi. Telenor Pametna mreža pokriva 99.5% stanovništva.
 
Kontakt osoba:
Adrijana Husić, PR, adrijana.husic@telenor.me, 069 01 01 77