Cišcenje Ribnice povodom Svjetskog dana životne sredine

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA CIŠCENJE RIBNICE POVODOM SVJETSKOG DANA ŽIVOTNE SREDINE

Share this:

NAZAD
 
Telenor je i ove godine obilježio Svjetski dan zaštite životne sredine. Datum koji se tradicionalno obilježava širom svijeta od 1972, u Crnoj Gori je obilježen akcijom cišcenja i uredenja korita rijeke Ribnice.
 
Zajednicka akcija Sekretarijata za planiranje i uredenje prostora i zaštitu životne sredine, ostalih službi Glavnog grada i Telenora imala je za cilj da pozove gradane i institucije vladinog i nevladinog sektora da ne samo ovog dana, vec i tokom cijele godine brinu o životnoj sredini, da se prema njoj odnose odgovorno i da svojim djelanjem smanje loše uticaja klimatskih promjena.
Telenor zaposleni i kompanija Telenor, kao društveno odgovorna kompanija, ce i ubuduce sprovoditi slicne aktivnosti. Podstrek medusektorskoj saradnji ce biti i nedavno osnovana Nacionalna mreža civilnog društva – Klimatski odgovor, ciji je i Telenor clan.
 
Podsjecamo, Svjetski dan zaštite životne sredine se obilježava svake godine 5. juna. Ovaj dan ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija davne 1972. godine, povodom otvaranja konferencije o životnoj sredini u Stokholmu. 38 godina nakon osnivanja, pomenuti dan obilježava skoro 100 nacija širom planete. Svjetskim danom zaštite životne sredine, Ujedinjene Nacije stimulišu podizanje svijesti o znacaju životne sredine i podsticu politicku angažovanost i aktivnosti na tom polju.