Briga o djeci prioritet odgovornog poslovanja

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BRIGA O DJECI PRIORITET ODGOVORNOG POSLOVANJA

Share this:

NAZAD
 
Zaposleni u Telenoru posjetili su danas ,,Resursni centar za djecu i mlade Podgorica“, i proveli dan u razgovoru sa članovima uprave i druženju sa djecom iz ove jedinstvene obrazovne ustanove u Crnoj Gori. Na taj način, upotpunjena je akcija opremanja Centra, koju je pokrenula Američka privredna komora u saradnji sa članicama, među kojima je i kompanija Telenor. Sredstva koja su prikupili zaposleni u Telenoru upotrijebljena su za opremanje soft play prostorije za opuštanje djece, kao i nabavku tifloloških sredstava za djecu sa smetnjama u razvoju vida.
 
Podsjetimo, krajem oktobra, oko sedamdeset zaposlenih u kompaniji Telenor tradicionalno je učestvovalo u Trci zadovoljstva, u okviru Podgoričkog maratona. Zaposleni tako pomažu društveno odgovorne projekte, a kompanija Telenor i Telenor Fondacija donirale su po pet eura za svaki kilometar staze koji su zaposleni pretrčali. Zajedičkom odlukom zaposlenih sredstva su usmjerena za opremanje Resursnog centra.
 
,,Djeca i socijalno ugrožene grupe u fokusu su našeg društveno odgovornog poslovanja. Velike kompanije, kao što je naša, imaju odgovornost da pokreću ljude i inspirišu ih da prave razliku u društvu, a angažovanjem zaposlenih želimo da omogućimo dugoročan efekat svih naših aktivnosti“, rekla je Štajner.
 
U kabinetu za djecu sa motornim smetnjama i oštećenjem vida svakodnevno će raditi defektolozi, somatopedi i tiflolozi, a prostorija za opuštanje doprinijeće boljoj stimulaciji čula djece sa smetnjama u razvoju.
 
,,Rad u senzornoj sobi pomaže pravilnom razvoju doživljaja spoljašnjeg svijeta, kontroliše agresiju i uvodi dijete u relaksaciju. Postiže se napredak u koncentraciji, pažnji i komunikaciji, što doprinosi boljem uključivanju u kolektivni boravak u Resursnom centru. Posjeta Centru je jednako važna za svu djecu, jer kroz ovaj vid interakcije bliži smo ostvarenju cilja – pružanju jednakih mogućnosti za svu djecu“, kazao je direktor Centra Zoran Bošković.
 
Za ovu priliku, Telenor Fondacija obezbijedila je i slatke paketiće za svu djecu u Centru.