Besplatan internet za omladinske centre u Crnoj Gori

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA BESPLATAN INTERNET ZA OMLADINSKE CENTRE U CRNOJ GORI

Share this:

NAZAD
 

Telenor fondacija i Unija srednjoškolaca, u partnerstvu sa Ministarstvom sporta, potpisali su Ugovor o saradnji, u okviru realizacije projekta „Internet za mlade u omladinskim klubovima i centrima”. Inicijativom koju je Unija srednjoškolaca uputila Telenoru,  posjetiocima svih  omladinskih klubova i centara širom Crne Gore omogućen je besplatan pristup internetu. Do sada, mogućnost pristupa internetu u  prostorima za mlade bila je ograničena, što je uticalo na kvalitet organizovanih aktivnosti.


„Mladi u Crnoj Gori svakodnevno koriste internet za komunikaciju, pristup društvenim mrežama i traženje informacija. Time što smo im u omladinskim centrima obezbijedili besplatan pristup internetu željeli smo da ih podstaknemo da tehnologiju koriste i za učenje i unapređenje znanja i vještina, koje će im biti sve potrebnije u digitalnom dobu”, izjavila je Sandra Štajner, generalna direktorica Telenora Crna Gora, prilikom potpisivanja Ugovora o saradnji.


Ministarstvo sporta je finansijski podržalo otvaranje 12 omladinskih klubova u glavnom gradu i nekoliko crnogorskih opština, kako bi se mladima omogućilo da u za njih osmišljenom prostoru organizuju aktivnosti za razvoj životnih vještina, neformalno obrazovanje, interkulturalno učenje i socijalnu inkluziju.


„Ministarstvo sporta aktivno radi na kreiranju novih mogućnosti za mlade, sa ciljem poboljšanja njihove informisanosti i realizacije aktivnosti koje će im omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena”, kazao je ministar sporta Nikola Janović.


Besplatnim pristupom internetu mladima je omogućen jednostavniji pristup infromacijama koje su im potrebne za svakodnevni život, obrazovanje i period tranzicije od završetka školovanja do pronalaženja posla. U  Uniji srednjoškolaca, najavljuju i niz edukativnih radionica o digitalnoj pismenosti mladih, kako bi stekli dodatna znanja o odovornom i bezbjednom ponašanju u online svijetu. Aktivnostima omladinskih centara, sada i uz podršku Telenor fondacije, podstiču se mladi da postanu aktivni članovi zajednice i povećaju svoj društveni uticaj.