5000 osnovaca ove godine u #SurfujPametno inicijativi

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA 5000 OSNOVACA OVE GODINE U #SURFUJPAMETNO INICIJATIVI

Share this:

NAZAD
 
(Podgorica, 2. maj 2015.) – Tokom prethodnih mjeseci, Telenor fondacija je zajedno sa partnerima, kroz dramske radionice koje su realizovane u 30 osnovnih škola širom Crne Gore, edukovala oko 5000 učenika osnovnih škola o bezbjednom korišćenju Interneta. Ove godine, aktivnosti u okviru inicijative „Osvoji Internet, surfuj pametno“, prošle su u znaku novog koncepta, u formi dramskog iskaza NVO Teatar Mladih, čije su mlade glumice novu generaciju djece upoznale sa izazovima i prednostima digitalnog doba na način koji je još prilagođeniji njihovom uzrastu.
 
Završna faza ovogodišnjih aktivnosti biće junski događaj, na kojem će Fondacija sa partnerima ugostiti djecu autore najboljih foto i video priča na temu „Šta za tebe znači #SurfujPametno?“. Konkurs je namijenjen učenicima 6, 7 i 8. razreda, a cilj je da se i na ovaj način znanje i vještine đaka obogate i da pokažu svoju kreativnost, a autore radova koji se posebno budu isticali očekuju nagrade.
 
„Polako privodimo kraju četvrtu godinu naše #SurfujPametno priče. Sa nestrpljenjem očekujemo da nam osnovci koji su bili dio Inicijative na kreativan način predstave svoj doživljaj inicijative koji je postao sinonim za bezbjednost djece na internetu. Kako bi omogućili što većem broju djece da nam pošalju svoje radove i dobiju priliku da se sa nama druže na završnom događaju, ostavili smo mogućnost da na konkursu učestvuju učenici škola koje su bile dio Inicijative i prethodnih godina. Takođe, uslovima konkursa smo ih dodatno motivisali da se koriste Internetom i tehnologijama i u praksi primijene ono što su učili na radionicama. Poseban značaj Inicijativi daje partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije kojima dugujemo posebnu zahvalnost jer od početka imaju povjerenje u ovu Inicijativu i aktivan su akter u stvaranju bezbjednog i zabvanog digitalnog okruženja“, kazala je Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.
 
Da bi se osnovci kandidovali na konkurs koji će biti otvoren do 24. maja, neophodno je da pošalju foto ili video priču sa ličnim podacima na mail surfujpametno@telenor.me i da isti taj materijal postave na svoj Twitter ili YouTube kanal uz hešteg #SurfujPametno. Đaci mogu raditi invidivualno ili u grupama od najviše tri člana.
 
Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.