4G za korisnike u 4 grada

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA 4G ZA KORISNIKE U 4 GRADA

Share this:

NAZAD
 
Telenor je danas u svojim prostorijama organizovao pres konferenciju  povodom komercijalnog puštanja u rad mobilne mreže cetvrte generacije (4G).
 
08. novembar 2012
 
Današnjim puštanjem u rad mreže četvrte generacije (4G) u četiri opštine, Telenor nastavlja da prvi donosi inovacije na crnogorsko tržište. Naši korisnici u Podgorici, Baru, Nikšicu i Cetinju će biti prvi koji će moći da iskuse jednu od najnaprednijih i najbržih Internet tehnologija danas u svijetu.
 
‘’Naši korisnici stalno ističu da imaju sve veću potrebu za informacijama, komunikacijom i zabavom na svojim uređajima, bilo gdje i bilo kada uz veće brzine. Sa Telenorovim 4G-om, sve je spremno za nevjerovatno on-line iskustvo naših korisnika. Sada nema kašnjenja ili usporavanja pri download-u, tokom gledanja filmova i slušanja muzike, sve multimedijalne aplikacije se sada mogu maksimalno koristiti, upload fotografija na Facebook se gotovo odmah dešava, a čekanje na učitavanje stranica gotovo da ne postoji. Uzbuđeni smo što smo jedan od prvih operatora u regionu koji omogućava svojim korisnicima u Crnoj Gori novi svjetski standard kao što je 4G.’’, rekao je Brad Byblow, zamjenik izvršnog direktora za komercijalne poslove i prodaju.

‘’4G je bežična tehnolgija četvrte generacije koja omogućava značajno veći protok podataka kroz mrežu brzinama 6 puta većim od onih koje sada omogućava 3G mreža i mnogo breže nego preko ADSL-a. 4G donosi dvije značajne razlike: brzinu i takozvano vrijeme odziva ili kašnjenja (response time). Brzina je važna kada govorimo o vremenu koje je potrebno da otvorite ili preuzmete Internet stranicu ili uploadujete neki veliki dokument; response time je vrijeme koje je potrebno za dobijanje povratne informacije na upit korisnika na server kao što je Google. 4G omogućava da prenesete fotografije i video file-ove na Facebook gotovo odmah. Možete gledati video file-ove visokog kvaliteta, i preuzimati ih bez zastoja gotovo odmah. Sama tehnologija 4G postiže brzinu do 75Mbit/s dok su stvarne brzine koje korisnik postiže u prosjeku 20-40Mbit/s. Ovo zavisi od broja korisnika na mreži, kao i udaljenosti od bazne stanice.’’, objasnio je Brano Ðurovic, direktor digitalnih servisa i Interneta.

Od danas, u ponudi Telenora je 4G za kompjutere i tablet uredaje. Već početkom 2013. godine kada proizvođači telefona budu imali više uredaja na raspolaganju, ponudicemo tržištu i prvi 4G telefon. Sa sigurnošcu možemo reći da ćemo imati najbolju pokrivenost, kvalitet i kapacitete, i da ćemo nastaviti da predvodimo razvoj u ovoj oblasti.