Menu
NAZAD
 

Kompanija One još jednom potvrdila najviše standarde iz oblasti bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti 

 
Međunarodna akreditaciona kompanija „Quality Austria” kroz proces resertifikacije još jednom je potvrdila da One Crna Gora posluje po najvišim standardima kada je riječ o bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti.

Stoga, kvalitet poslovanja ove kompanije usklađen je sa međunarodnim ISO standardima 27001 i 27701. 

Standard ISO 27001 obuhvata informatički, administrativni i fizički aspekt bezbjednosti informacija, a One ispunjava njegove zahtjeve još od 2016. godine. Takođe, One je i jedna od prvih crnogorskih kompanija koja u svakodnevnom radu posluje po standardima ISO 27701, čiji je fokus na zaštiti podataka o ličnosti prema EU GDPR regulativi. On predstavlja uvjerenje o pouzdanosti i pruža istinski međunarodni pristup zaštiti privatnosti kao proširenju informacione bezbjednosti. 

“Još jednom smo kroz proces resertifikacije dokazali usaglašenost našeg poslovanja sa međunarodnim standardom i odgovarajućim zakonodavstvom u oblasti bezbjednosti informacija. To podrazumijeva  sistemsku zaštitu u oblasti informacione bezbjednosti, smanjenje rizika od gubitka informacija, odgovornost svih zaposlenih u organizaciji za bezbjednost informacija, ali I povećan ugled i povjerenje kod naših korisnika” kazao je Ljubomir Dujović, menadžer za bezbjednost i vođa tima za proces sertifikacije u kompaniji One.  

Dujović objašnjava da kompanija One posjeduje interne procedure koje odgovaraju najvišim standardima, te da je kao organizacija u svakom trenutku spremna da odgovori na potencijalne rizike, a da pri tom značajnije ne mijenja svoj način rada. 

„Potvrdom ovih sertifikata dokazujemo svoju posvećenost stvaranju kulture bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti. Informacije kojima raspolažemo i upravljamo čuvaju se i obrađuju u skladu sa najboljom industrijskom praksom, dok interni procesi i upravljanje rizicima u domenu bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti u potpunosti prate zahtjeve standarda. Ono za šta smo dobili posebnu pohvalu je izuzetan timski rad, kojim smo potvrdili spremnost da reagujemo u svim situacijama, i što je najvažnije, kontinuitet u pružanju vrhunske usluge korisnicima", izjavio je Ljubomir Dujović, vođa tima za proces sertifikacije.  

Kompanija One je od ranije sertifikovana i po standardima ISO 9001 i ISO 14001 koji se odnose na sistem menadžmenta kvalitetom u cilju kontinuiranog poboljšanja poslovnih procesa i organizacije, te zaštitu životne sredine.